Закриване на Държавната консолидационна компания (ДКК) и преструктуриране на дружествата

...
Закриване на Държавната консолидационна компания (ДКК) и преструктуриране на дружествата
Коментари Харесай

Закриването на ДКК влиза за одобрение в МС и парламента

Закриване на Държавната консолидационна компания (ДКК) и преструктуриране на сдруженията в състава ѝ е допустимо решение, което ще мине през изчерпателен разбор за изгоди и дефекти от потвърдени специалисти и създаване на цялостна стратегия за превръщане.

Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов в отговор на въпрос на Корнелия Нинова за желанията на министъра за закриване на ДКК и преструктуриране на сдружения, представен от Българска телеграфна агенция.

Богданов добави, че тази стратегия ще бъде препоръчана за утвърждение от Министерския съвет, след разискване с специалисти, политически водачи и показана пред икономическата комисия в Народното събрание.

Очевидно е, че процесът ще отнеме време, с цел да бъдат избегнати и минимизирани всички опасности, там работят 5500 души, уточни министърът и добави, че няма по какъв начин да се вземе преждевременно решение по тази причина дали ще се премине към закриване или към преструктуриране.

Министърът подсети, че към този момент цялото обвързване на ДКК към Българската банка за развиване от над 126 млн. лв. е погасено. След като успяхме да осъществяваме 45 млн. лв. от нереализиралия се държавен комплекс, в сряда публично погасихме цялото обвързване, уточни Богданов.

Очаква се министърът документално да отговори на спомагателния въпрос на Нинова от кое място е набавена останала сума до 126 млн. лв., с цел да бъде върнат заемът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР