„Закрива се кризисният щаб в Кресна. Пожарите вече са овладени.

...
„Закрива се кризисният щаб в Кресна. Пожарите вече са овладени.
Коментари Харесай

Край! Пожарът в Пирин е овладян

„ Закрива се спешният щаб в Кресна. Пожарите към този момент са овладени ". Това разгласи персонално министърът на вътрешните работи Валентин Радев на станалия постоянен пладнешки брифинг за обстановката в района, където към този момент шести ден бушува огнената буря.

„ Няма заплаха за хората, въпреки всичко пожарникари обхождат и наблюдават местата, където ситуацията е било най-критично ", добави Радев.

Министърът насочи апел към водачите да не хвърлят цигари през прозорците на колите си и по принцип да се внимава да не се провокира пожар още веднъж.

„ Загубите са големи, занапред ще се прецизират ", сподели още министърът на вътрешните работи.

„ Навсякъде по периметъра на пожара в Кресненското дефиле е умерено, само че пожарът не е погасен ", посочи шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов, представен от „ Фокус ".

„ Нявсякъде по периметъра е умерено. Няма никакво пламъчно горене. Единични са огнищата, които не престават да тлеят. Не са рискови ", посочи той.

По думите му хеликоптерът ще остане в Симитли в подготвеност. Главен комисар Николов разясни, че ще се редуцира количеството хора, само че пожарникари ще останат на място.

„ Ще останем още няколко дни да следим деликатно, с цел да не допуснем неговото обновяване ", добави гл. комисар Николов.

„ Периферията на пожара в Кресненското дефиле е следена напълно и няма горящи сектори ", добави инж. Дамян Дамянов, шеф на Югозападно държавно дружество (ЮЗДП)

По думите му към този миг се гасят сектори, в които има огнища и дънери.

„ Няма горящо място, а единствено тлеещи региони, които пушат и ние ги локализираме. Хората влизат вътре, в периферията на пожара, и гасим ", сподели Дамянов.

По думите му дъждът също доста е оказал помощ, като работата продължава.

Вече е анулирана евакуацията в село Влахи и 16 от 27-те поданици, които бяха принудени да изоставен, са се завърнали в домовете си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР