Закриха футболното първенство на Гърция с пистолет. Това се случи

...
Закриха футболното първенство на Гърция с пистолет. Това се случи
Коментари Харесай

Закриха първенството на Гърция с пистолет

Закриха футболното състезание на Гърция с револвер. Това се случи след невъобразим скандал на дербито ПАОК – АЕК. В 90-ата минута Фернандо Варела вкара гол за “черно-белите”, който реферът Йоргос Коминис анулира поради засада. Това вбеси Иван Савидис, притежателя на ПАОК. Руският олигарх с гръцки корени нахлу на терена с револвер на кръста и телохранители, които разпръснаха всички в близост. Полицията, която охраняваше срещата, единствено гледаше. Босът замарширува демонстративно и заплашително към реферите, които се бяха скупчили и се чудеха какво става.

“Ти си завършил със съдийството”, изкрешя Савидис към рефера.

Разяреният президент насочи закани и към представители на АЕК. Арбитърът незабавно приключи мача, а играчите и треньорите на гостуващия отбор се покриха в съблекалнята.

“Минути по-късно реферът Коминис пристигна при нас и сподели, че е подготвен да продължим срещата – сподели Маноло Хименес, треньор на АЕК. – От нашето управление изрично отхвърлиха да пуснат играчите на терена при сходна конюнктура. Мач с оръжие не се играе. Все едно се намирахме в Дивия запад. Не мога да допускам, беше като във филм на Клинт Ийстууд. Реферът ни сподели, че резултатът е 0:0 и не знае какво ще се случи.”

Но два часа след абсурда Коминис промени мнението си, защото декларирал пред щаба на ПАОК, че голът е постоянен.

“След решение на рефера дуелът бе преустановен в 90-ата минута поради отвод на АЕК да доиграе мача”, написаха във фейсбук от ПАОК.

А 24 часа преди дуела от актива на “черно-белите” бяха отнети три точки. Причината – през февруари техен почитател удари Оскар Гарсия, треньор на „ Олимпиакос “, с ролка тоалетна хартия. Федерацията присъди и служебна загуба на ПАОК, който също така бе глобен да играе идващите си два домашен мача пред празни трибуни.

“Спираме шампионата за неопределен срок – сподели Йоргос Василиадис, министър на спорта в Гърция след среща с премиера Алексис Ципрас. – Започваме с разпитите на всички забъркани.”

Йоргос Савидис, наследник на Иван, пък се оплака в обществените мрежи, като съобщи, че се опасява за живота на татко си, макар че олигархът беше единственият въоръжен на терена.

“Ако би трябвало да предпочитам сред здравето на татко ми и тази купа, решавана подмолно и в съдилищата, сигурно предпочитам първото – написа наследникът на боса. – ПАОК е моят живот, само че татко ми е моят Бог.”

През 2015 година в отбора на „ черно-белите “ бе притеглен Димитър Бербатов по персоналното гледище на Иван Савидис.
За трети път стопират шампионата
Прекратяването на шампионата в Гърция е трето за последните 3 години.

През 2015-а мачовете бяха анулирани поради насилието по футболните игрища. Тогава столичното дерби сред „ Панатинайкос “ и „ Олимпиакос “ приключи след голям брой произшествия с присъединяване на хулигани. Два дни по-късно среща на Изпълнителния комитет към Гръцката футболна лига беше прекратена след пердах сред представители на двата отбора. Принудителната пауза продължи две седмици и шампионатът беше възобновен след намесата на премиера Алексис Ципрас.

През ноември 2016-а шампионата на южната ни съседка отново беше прекъснато. Причината този път бе опожарената извънградската къща на ръководителя на съдийската комисия Йоргос Бикас на Халкидики. Шампионатът бе възобновен 20 дни по-късно.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР