Законопроектите за хората с увреждания се очаква да бъдат внесени

...
Законопроектите за хората с увреждания се очаква да бъдат внесени
Коментари Харесай

Законопроектите за хората в увреждания ще бъдат внесени в парламента наесен

Законопроектите за хората с увреждания се чака да бъдат импортирани наесен в Народното събрание, заяви министърът на труда и обществената политика Бисер Петков пред народните представители.

Той беше изслушан в пленарна зала за хода на подготовката на законодателните промени в Министерството на труда и обществената политика за гарантиране на правата на хората с увреждания. Решаването на този въпрос бе сложено като главен приоритет пред министъра персонално от премиера Борисов, който първо одобри оставката му, а след това разгласи, че го оставя на поста поради експлицитното гледище на майките на деца с увреждания.

Днес Петков регистрира до каква степен са стигнали договарянията. Това става няколко дни откакто мяйки напуснаха работната група за за измененията, а министърът по-късно посети палатковия им лагер до националното заседание в опит разговорът да продължи.

" Правим всичко допустимо, с цел да подготвим и внесем наесен в Народното събрание законопроектите, с които да се реализира мечтаната промяна, която да усъвършенства ситуацията на хората с увреждания в България ", съобщи общественият министър.

Исканията за промени на политиките, свързани с хората с увреждания, не са нови и имат своето съображение в утвърждението от България през 2012 година на конвенцията на правата на хората с увреждания, само че в последните месеци сме очевидци на ескалиране и ултимативност на настояванията, граничещи с анархизъм, и на остри противодействия вътре в средите на хората с увреждания, което мощно затруднява намирането на общо задоволително решение, разяснява Бисер Петков.

Той увери, че МТСП поставя оптимални старания, с цел да реализира единодушие в работната група. Реалистично е законопроектът за хората с увреждания да бъде утвърден от Министерски съвет и да постъпи в Народно събрание най-рано в края на септември, сподели още Петков.

Министърът уточни още, че общественото министерство е почнало подготовката и на законопроекта за обществените услуги. Работата ще продължи и през август. Реалистичният период за привършване на наложителните процедури по законопроекта и внасянето му в Народно събрание е в края на октомври - началото на ноември, добави министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР