Законопроектът за контрол над главния прокурор не беше въпрос на

...
Законопроектът за контрол над главния прокурор не беше въпрос на
Коментари Харесай

Крум Зарков: Контролът върху главния прокурор беше въпрос на мнозинство, не на време

Законопроектът за надзор над основния прокурор не беше въпрос на време, а на предпочитание и на болшинство. Това сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков в предаването „ Защо, господин министър? “ по бТВ.

Според него законопроектът би имал същата орис, даже в случай че е бил импортиран за разглеждане по-рано. „ Ако имаха предпочитание, идващия месец, той щеше да бъде признат. Внесох законопроекта в първия вероятен миг. Този законопроект, за който се приказва дълго време, беше направен, откакто получихме рекомендации от другите интернационалните институции. Този законопроект не е самоцел. Освен за основния прокурор, той щеше да смъкна от страната ни 70 неоправдателни решения от Страсбург “, посочи министърът на правораздаването.

Корупцията и неналичието на правова страна са причина стопанската система и хората да не могат да осъществят целия си капацитет, съобщи правосъдният министър. „ Това се отразява на всички, като се изключи една доста дребна каста на върха на властовата пирамида, която живее доста добре “, разяснява той.

Зарков уточни, че Българска социалистическа партия е показала бездейност по отношение на въпроса за контрола върху основния прокурор в 48-ото Народно заседание.

По думите му главният проблем на левицата е водачеството в лицето на Корнелия Нинова. „ Г-жа Нинова като водач няма потребност от вътрешна съпротива, резултатите са нейният проблем, не опозицията. И резултатите не виждам по какъв начин ще се подобрят, в случай че всякога, избор след избор се прави едно и също нещо “, съобщи Зарков.

По един или различен метод на идния Конгрес на Българска социалистическа партия ще бъде подложен въпроса за водачеството, съобщи той.

Въпрос на политика и послания, а не на технология е повишението на изборния резултат на левицата, акцентира Зарков. Той изрази вяра, че партията ще реализира повече от последните резултати.

Ролята на левицата в бъдещото ръководство ще зависи от резултата й. „ Ролята й не може да бъде на балансьор, тя е структуроопределяща. Българска социалистическа партия ще е потребна, когато си върне водещата роля – или води коалиция, или е главната съпротива. Другото е ерзац, който няма да ни помогне “, разяснява Крум Зарков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР