Законопроектът за колекторските фирми ще регламентира самата дейност по събиране

...
Законопроектът за колекторските фирми ще регламентира самата дейност по събиране
Коментари Харесай

Адв. Манчев: Законопроектът регламентира дейността на колекторските фирми

Законопроектът за колекторските компании ще регламентира самата активност по събиране на вземанията. За да бъде изчистен секторът от неприятните практики, не би трябвало да се разрешава на всеки да се занимава с тази активност. Това разяснява юрист Христофор Манчев, откакто Министерският съвет утвърди текстовете на законопроекта.

В момента нормативно контролирано у нас е само възлагането на вземанията от един заемодател на различен. Самата активност по събирането на отговорностите няма нормативна регулация, съгласно юрист Манчев, и, едвам когато това се случи, този бизнес ще бъде изчистен от неприятната си популярност.

" Следва да бъдат въведени редица престъпления, т.е. не всеки да може да прави такава активност. Тоест, този бранш ще бъде изчистен от редица недобросъвестни практики. Не е обикновено хора да бъдат притеснявани късно, да се търсят техни далечни родственици със закани, с тормоз, т.е. с такива психически, даже има данни за физически саморазправи и търсене на разнообразни отговорности. Считаме, че би трябвало да се работи законосъобразно, добросъвестно, с някакъв морал ".

Законопроектът ще ограничи сходни практики и ще даде правна опция при такива случаи пострадалите да търсят закрилата на полицията и прокуратурата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР