Законопроектът за екстрадицията, който разпали най-голямата политическа криза в Хонконг

...
Законопроектът за екстрадицията, който разпали най-голямата политическа криза в Хонконг
Коментари Харесай

Управляващите в Хонконг обявиха, че законопроектът за екстрадицията е мъртъв

Законопроектът за екстрадицията, който разпали най-голямата политическа рецесия в Хонконг от десетилетия, е " мъртъв ", съобщи основният админ на територията Кари Лам, представена от Ройтерс.

Лам призна, че работата по документа е била " цялостен неуспех " и увери, че нейното държавно управление няма да възобнови опитите за пробутване на законопроекта в Народното събрание, добавя Франс прес. Законопроектът, който щеше да разреши екстрадицията на хора от Хонконг за процеси в континентален Китай, разпали големи митинги, които постоянно прекосяваха в принуждение и хвърлиха в безпорядък някогашната английска колония.

В средата на предишния месец Лам отговори на протестната вълна, като замрази процедурата по приемането на наредбите. Това обаче не успокои критиците, които продължиха да показват против законопроекта и да желаят оставката на Лам.

Хонконг бе върнат от Англия на Китай през 1997 година.

Въпреки че през днешния ден увери, че законопроектът е " мъртъв ", Кари Лам още един път отхвърли да спомене, че текстът чисто и просто ще бъде отдръпнат, отбелязва Франс прес. Това породи реакция на водачите на протестиращите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР