Законопроектът за Антикорупционната комисия безспорно е един от най-важните, имайки

...
Законопроектът за Антикорупционната комисия безспорно е един от най-важните, имайки
Коментари Харесай

Крум Зарков: Новият разследващ орган трябва да отговори защо у нас няма осъден за корупция от високите етажи на властта

Законопроектът за Антикорупционната комисия несъмнено е един от най-важните, имайки поради проблемите, които България продължава да търпи с корупцията по най-високите етажи на властта. Разделянето на комисията няма да сътвори дублиращи органи. Новият орган ще би трябвало да отговори на безконечния въпрос: " Защо в България няма наказан за корупция от високите етажи на властта? “. Това сподели в обзора на деня " Това е България “ на Радио " Фокус “ служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

" Прословутата КПКОНПИ ше продължи да действа. Ще се концентрира върху нелегално добитото имущество и спора на ползи. От друга страна, новата комисия ще се занимава с радикално друго нещо, а то е наказателното гонене на корупцията. И тази нова комисия ще би трябвало за отговори на въпрос, неведнъж задаван от доста български жители, и всяка година задаван от европейските институции, а точно: " Защо в България няма наказан за корупция от високите етажи на властта? “. Това са две радикално разнообразни тематики и беше неточност да бъдат сложени под една шапка преди години. За страдание, това се заплати с неефективност “, изясни той.

Крум Зарков сподели още, че рецептата за самостоятелна Антикорупционна комисия, която предложили, е артикул на бездънен размисъл, само че и на наблйдения какво се случваше с сходни органи в предишното на България.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР