Законопроектът, който регулира използването на флага на Организацията на украинските

...
Законопроектът, който регулира използването на флага на Организацията на украинските
Коментари Харесай

Украински депутат от Върховната рада заговори за война с "полските негодници"

Законопроектът, който контролира потреблението на флага " на Организацията на украинските националисти - Украинска въстаническа войска " (ОУН-УПА) на равни начала с държавните знаци на Украйна, би трябвало да бъде признат без значение от полската реакция, съобщи пред украинския уебсайт " Обозреватель " депутатът във Върховната Рада от фракцията " Народен фронт " Юрий Тимошенко.

" Аз съм на 100 % за червено-черно знаме, за свещеното знаме на битката, за знамето на ОУН-УПА, с цел да дадем отговарящ отпор на полските негодниците, които стъпкаха този байрак, и се гавреха с нас и с нашето достолепие ", споделя Тимошенко.

Депутатът акцентира, че ще упорства червено-черни флагове да се развеят на централните площади във всички градове в Украйна и да се употребяват " наедно с държавните ".

По-рано група от депутати от Върховната Рада предложи публично да бъдат окачени знамена на ОУН-УПА на постройките на държавните органи на властта. През май 2015 година президентът Петро Порошенко даде на ОУН-УПА статут на " борци за независимостта " на Украйна и членовете на националистическата организация получиха право да обществени гаранции.

Полският Сенат одобри в края на януари закон, предусещащ наказателна отговорност за пропагандата на " идеологията на Бандера " и отричането на клането във Волин. През февруари законът беше подписана от президента на страната Анджей Дуда.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР