Законопроектът, който предлагаме, касае дневния ред на обществото. Не само

...
Законопроектът, който предлагаме, касае дневния ред на обществото. Не само
Коментари Харесай

Мая Димитрова, БСП: Искаме по-тежки наказания за пияни и дрогирани шофьори и детска порнография

„ Законопроектът, който предлагаме, касае дневния ред на обществото. Не единствено всекидневно, само че и по няколко пъти дневно сме очевидци на пътнотранспортни катастрофи, които за жалост в доста случаи приключват с драматичен край. “

Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Мая Димитрова по време на дебатите за промени в Наказателния кодекс.


От парламентарната естрада тя изясни, че в законопроекта социалистите засягат две групи закононарушения – от една страна свързани с детската порнография и от друга – свързани с ръководството на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол, опиати, при недееспособност или с превишена скорост над 50 км/ч.
Във връзка с закононарушенията, касаещи детската порнография, Българска социалистическа партия упорства да се усилят наказванията по обособените сформира, тъй че да отпадне опцията за условно наказание. „ Това ще подсигурява ефикасни неоправдателни присъди и ще докара до усилване на предварителната защита “, безапелационна е Мая Димитрова.


Заради зачестилите произшествия при ръководство на моторни транспортни средства, социалистите упорстват за увеличение на наказванията, планувани за тези и сходни действия. „ Промяната цели и ще докара до усилване на предварителната защита, както и до постановяване на ефикасни неоправдателни присъди “, сподели още националният представител.


„ В случаите на ръководство на моторно транспортно средство, при което е породена гибел, предлагаме транспортното средство да се лишава в интерес на страната, даже когато то не е благосъстоятелност на дееца. При съзнателно причиняване на гибелта това да е наложително, а когато е по несъобразителност – по преценка на съда “, разкри Мая Димитрова за предложенията на Българска социалистическа партия и добави, че имат аналогични оферти при ръководство на МПС след приложимост на алкохол, наркотични субстанции или техните аналози.


По думите на Мая Димитрова, с направените оферти за промени, прокуратурата ще има опция да употребява по-широк инструментариум, очакван в Наказателно-процесуалния кодекс, а съдът ще постанова по-ефективни санкции.
От парламентарната естрада депутатът от “БСП за България “ засегна и още един проблем в обществото – противозаконното прекосяване на българската граница, включително организация и подкрепяне на такива действия, както и посягане върху чиновници на Министерство на вътрешните работи, които извършват служебните си отговорности.


„ Т.нар. каналджийство изисква смяна на плануваните санкции. С увеличение на наказванията за отнемане от независимост, размерът на санкциите и предугаждане на конфискация на цялото имущество на дееца, целим предварителна защита и гарантиране на ефикасни санкции за причинителите и действително изтърпяване на наказванията “, изясни Мая Димитрова.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР