Законопроекта за енергията от възобновяеми източници в морските пространства на

...
Законопроекта за енергията от възобновяеми източници в морските пространства на
Коментари Харесай

Извънредна сесия заради перките в Черно море на общинския съвет на Шабла

Законопроекта за силата от възобновими източници в морските пространства на България ще разиска през днешния ден на изключителна сесия Общинският съвет на Шабла, съобщи БНР. В началото на месеца локалният парламент в друга морска община – Балчик, се разгласи против концепцията за разполагане на вятърни електроцентрали в Черно море.

Извънредната сесия на Общинския съвет в Шабла ще се организира по импортирана докладна от Комисията по устройство на територията, благоустрояване, правда, публичен ред, екология и туризъм, която е по отношение на импортиран законопроект за сила от възобновими източници в морските пространства.

Отрицателно мнение по тематиката показаха съветниците от Община Балчик, както и браншови организации от бранш " Рибарство “ и " Туризъм “.

Законопроектът планува инсталирането на вятърни електроцентрали в Черно море в региона на Шабла. Според вносителите му това ще способства за развиването на района, откриването на нови работни места и вложения в инфраструктурата на сушата. Потенциалът от офшорен вятър в Черно море е над 116 GW, а в региона на Шабла за няколко години могат да се изградят до 6 GW, с което да се подсигурява енергийната самостоятелност на страната.

Началният час на сесията на общинските съветници в Шабла е 15 и 30.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР