Законопроект за промени в Закона за електронните съобщения ще позволи

...
Законопроект за промени в Закона за електронните съобщения ще позволи
Коментари Харесай

От ПП-ДБ предлагат да късаме без неустойки с мобилните оператори

Законопроект за промени в Закона за електронните известия ще разреши на жителите да приключват договорите си с мобилни оператори без неустойки. Законопроектът ще бъде импортиран през днешния ден от народни представители от парламентарната група „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ).

 

Това заяви пред публицисти в Народното събрание депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров. Той разяснява, че всяка индексация и покачване на цените от страна на мобилен оператор е съображение жителите и компаниите да прекратят контракта без неустойки, посочи Българска телеграфна агенция.

 

Това е нещо, което се дискутира от години, само че в никакъв случай не е правено, добави Димитров. По думите му хората не престават да се оплакват, че няма страна и никой не ни пази ползите им.

 

Преките резултати, които чакаме, е всеки да може да се откаже от контракта си без неустойки при повишение на цената, изясни Димитров. По думите му това ще ускори конкуренцията сред мобилните оператори и ще даде опция на хората да имат повече избор. Това е трайното решение на този въпрос, разяснява депутатът.

 

Ние приехме, че в случай че една стратегия се добави или извади от контракта, който имаш с оператор, това е съображение да си прекратиш контракта без неустойки, изясни Димитров и добави, че със законопроекта, който оферират, вкарват сходен принцип. Казваме по този начин в Закона за електронните известия, в случай че едностранно цената бъде увеличена заради индексация, това е съображение без неустойки, да се откажеш от контракта. Ако е взето мобилно устройство, то за него се дължи цената, която човек се съгласил да заплати, посочи Димитров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР