Законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги внасят в

...
Законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги внасят в
Коментари Харесай

Отмяна на Закона за социалните услуги искат от Атака

Законопроект за анулация на Закона за обществените услуги внасят в праламента самостоятелните депутати Десислав Чуколов и сътрудниците му от " Атака ". С приемането на този закон и по-специално на неговите преходни и заключителни разпореди, се трансформират още 29 закона и по този метод обществената сфера ще бъде променена трайно и вечно, сигнализира Чукулов и обеляза, че законът е признат през март т.г. и влизането му в действие е отсрочено за 1 януари 2020 година. По думите му с приемането на този закон извеждането на дете от семейство може да става единствено по сигнал, в това число неизвестен и децата могат да бъдат конфискувани от всяко едно семейство за 24 часа без правосъдно решение. " По сигнал ще може да влиза в дома ни обществен служащ без правосъдна заповед и да сформира обществен отчет с голямо количество персонална информация, както и да се претърсва дома ни - какво има в хладилника, в шкафове, облекла, кабели... ", добави Чукулов.
" Миналата година на 1 юли стартира митинга на майките на деца с увреждания, който се проточи през зимните дни на предходната година и при започване на тази бяха признати пакет закони, които да удовлетворят настояванията им, а точно Закон за хората с увреждания и Закон за персоналната помощ, само че, употребявайки обществената сила, насъбрана от тези митинги се получи по този начин, че беше признат Закон за обществените услуги ", описа депутатът. " В преамбюла на българската Конституция е записано, че България е обществена страна, а ние вкарваме обществени услуги, а не обществени грижи ", възрази той и посочи, че в Закона за обществените услуги се споделя, че страната отдава грижата за нейните жители на частни организации и Неправителствени организации, вкарва частна самодейност в бранша. " Получава се по този начин, че частни компании и Неправителствени организации изземат държавни функционалности и могат да наложат наложителни обществени услуги, осъществявани от лица, наричани снабдители на обществени услуги ", разясни той. 
Законът за обществените услуги се внася от Министерския съвет, само че е направен от общественото министерство от зам.-социалния министър Султанка Петрова от квотата на Вътрешна македонска революционна организация, посочи още Чуколов. Той се разгласи изрично против плануваното в закона аутсорсване на държавни услуги на частни компании и Неправителствени организации. " Огромната власт, която се дава на частни Неправителствени организации и компании, в това число задгранични е неприемливо ", безапелационен е Чукулов. Самите причинители на обществената услуга щели да дефинират размера на възнаграждението, сигнализира още той. " Освен, че ще получавт пари от страната, те ще имат право да изискват пари и от фамилиите, които ще бъдат подложени на техните услуги, а какъв ще бъде размерът е въпрос, който още не е дефиниран ", сподели още депутатът. 
Част от закона е направена от лаборатория към департамент " Политика " към Нов български университет, уточни още Чуколов и възрази, че частни структури създават закони и въздействат на хората, които създават законите.
" Има задоволително време до 1 януари, когато би трябвало да влезе в действие Закона за обществените услуги и ще го използваме да убедим националните предстатвители, че е позволено един закон да бъде признат без задоволително разискване ", добави Чуколов и напомни многото манифестации в редица градове против закона. " Този закон за обществените услуги не сплотява българите, той ги разделя. Затова би трябвало в действителност да се разиска доста съществено и да се види какво тъкмо трансформира и контролира ", акцентира Чуколов и настоя да се потърси отговорност на тези, които са го изготвили, тъй като законът визира всички фамилии и български жители.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР