Законопроект за намаляване на таксите за концесия на морските плажове

...
Законопроект за намаляване на таксите за концесия на морските плажове
Коментари Харесай

НФСБ предлага компенсации за концесионерите на плажове заради безплатните чадъри

Законопроект за понижаване на таксите за концесия на морските плажове внася НФСБ в Народното събрание. С измененията ще се цели понижаване на загубите на концесионерите заради безплатните чадъри и шезлонги, които ще дават на плажуващите това лято.

„ Това е мярката, която Националния фронт за избавление на България внесе със специфичен законопроект. В него е заложено наложителното освобождение на плажните уреди от каквито и да е такси против отплата на концесионната такса или на наема. Когато нашето предложение бъде признато от Народното събрание, всички разнообразни отзиви няма да имат смисъл. Когато е закон – би трябвало да се извършва. Когато има обезщетения не виждам за какво някой би трябвало да има нещо срещу. Концесионната такса ще бъде по-ниска. Нашето предложение е тя да се понижи с 50% ”, изясни в ефира на Нова телевизия ръководителят на НФСБ Валери Симеонов.

Той изясни и мярката на държавното управление за избавяне на туризма посредством купони за българските жители.

„ Обединили сме се към това да се създаде деликатно системата за купони или талони, която да даде опция веднъж жителите да получат незабавно достъп до хотелите и заведенията за хранене и въпреки това да се налеят финансови средства в много тежко потърпевшия туристически бранш ”, изясни Симеонов и добави, че са отправили и друго предложение - учениците, които вървят на зелени учебни заведения, също да получат по 100 лева и по този начин да се насърчи тяхната активност.

Симеонов разяснява и конфликта сред президента и премиера на Гергьовден. В празничното си изказване президентът уточни, че мощна страна не се гради със боязън.

„ За мен беше много грозно навръх 6-ти май да се търси нещо скандално и да се приказва за някакви недъзи. Това става процедура на президента, само че тя не работи в негова изгода. С непрекъснати офанзиви към изпълнителната власт самият той се обезличава ”, уточни водачът на НФСБ. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР