Законодателната власт в американския щат Флорида прие законодателство, което ще

...
Законодателната власт в американския щат Флорида прие законодателство, което ще
Коментари Харесай

Забраняват на деца под 16 години да ползват социални мрежи, трият им акаунтите – ето в кой американски щат

Законодателната власт в американския щат Флорида одобри законодателство, което ще забрани на деца под 16 години да употребяват обществените мрежи. Според поддръжниците на Републиканската партия, която има болшинство в щата, това ще отбрани младежите от опасности за психологичното им здраве, съобщи Ройтерс.

Мярката, която в този момент отива на бюрото на републиканския губернатор Рон Десантис за автограф, ще принуди обществените платформи да приключват сметките на всеки под 16-годишна възраст и да употребяват система за инспекция, с цел да отсяват тези, които са малолетни.

В нередки случаи виждаме случаи на кибертормоз и ниско самочувствие измежду децата. Последиците от време на време са съдбовни

Губернаторът Десантис, който не е показал дали ще подпише смяната, предишния месец изрази опасения по отношение на евентуалното нарушение на правата за дискретност. Говорител на неговия офис не отговори незабавно на искане за коментар в петък.

Критиците настояват, че законопроектът нарушава отбраната на Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати за свободата на словото и че родителите, а не държавното управление, би трябвало да вземат решения по отношение на интензивността на децата си в онлайн пространството.

95% от сигналите към Центъра за безвреден интернет са със полов подтекст

Законопроектът не показва никакви съответни обществени платформи, само че показва, че неговите цели са уеб сайтове за обществени мрежи, които предизвикват „ безпределно скролване (превъртане – бел. ред.) “, демонстрират индикатори за реакция като лайкове, включват автоматизирано възпроизвеждане на видеоклипове, имат лъчение онлайн и вести. Това ще освободи уеб страници и приложения, чиято съществена функционалност е имейл, известия или текстови известия сред съответен адресант и адресат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР