„Законът за обществените поръчки започва все повече да прилича на

...
„Законът за обществените поръчки започва все повече да прилича на
Коментари Харесай

Зарков: Законът за обществените поръчки започва все повече да прилича на швейцарско сирене

„ Законът за публичните поръчки стартира от ден на ден да наподобява на швейцарско сирене. Изключването на оградата по границата от него бе направено в предходния парламент, с цел да бъде издигната тя по-бързо. Тогава, обаче никой не знаеше, че това ще докара до построяването на едноредова, а не двуредова ограда, завишаване на цените и подозрения за закононарушения ". Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков от парламентарната естрада по време на дебатите за промени в Закона за публичните поръчки.

Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия не е срещу границата ни да бъде защитавана, само че тя може да бъде предпазена само посредством съблюдаване на законите. Той посочи, че в настоящия текст на Закона за публичните поръчки, и без тази смяна, има всички учредения да се вършат незабавни поправки и поддръжка, без да се минава през социална поръчка.

„ Има специфичен текст в закона и наредбата. За да се съблюдава тази разпоредба, би трябвало да се мине през Народното събрание. Това, което вършиме в този момент, е да освободите Министерския съвет от отговорност и да натоварите с нея регионалните шефове ", добави Зарков.

Народният представител бе безапелационен, че когато се случи следващият, неминуем скандал, те ще изгорят като бушони.

„ Истинската цел на законопроекта е, не да улесни поддръжката на оградата, а да бъде улеснено прикриването на следи, които са обект на следствие ", безапелационен бе Крум Зарков.

„ Не мога да си показва, че вносителите на Закона за публичните поръчки са изтъкнали като претекст липса на опит в Министерство на вътрешните работи и регионалните шефове да го ползват. Абсурдно е да има липса на опит на институциите на Република България да съблюдават и ползват закона ", съобщи от своя страна секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Филип Попов.

Той добави, че приблизителната стойност за ремонт на 127 км от оградата на година е 500 хиляди лева и това е без форсмажорните условия, които не могат да се плануват.

„ Как ще се разпределят тези средства, без да има спортна процедура. Какви инспекции ще се правят, откакто няма да има база за съпоставяне ", попита той.

Филип Попов бе безапелационен, че задачите на това изменение са най-малко две - да се прикрият далаверите по построяването на оградата и те да продължат при поръчката.

„ Извършено е закононарушение и то на високо равнище, тъй като профилираната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане. Има осъществена корист с обществени средства ", съобщи още националният представител.

„ Управляващите трансформират народните представители в сапьори, тъй като за следващ път ни принуждават да търсим и да се предпазваме от взривяването на следващата мина ", добави различен депутат Иван Иванов. Той съобщи, че такава мина е и Закон за обществените поръчки, който по нищо не се разграничава от договорката с ЧЕЗ.

„ Повече от 250 млн. лева бяха изхарчени по тази ограда и сме на път да създадем една голяма златна дупка. Тази смяна в закона е нищо друго, с изключение на грандиозна кражба ", безапелационен бе Иван Иванов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР