Законът за движение по пътищата, вече забранява на водачите да

...
Законът за движение по пътищата, вече забранява на водачите да
Коментари Харесай

Внимавайте с пистолета на бензиностанциите, за да не се прецакате сами

Законът за придвижване по пътищата, към този момент не разрешава на водачите да сипват гориво в туби. Според чл.106 а.(Нов - Дъждовни води, бр. 62 от 2018 година, в действие от 28.01.2019 година, изм. - Дъждовни води, бр. 13 от 2019 година, в действие от 28.01.2019 г.) водачите са длъжни да зареждат с гориво ръководените от тях пътни транспортни средства и/или самоходни машини единствено на бензиностанции, които са регистрирани по Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

Пишем това във връзка поместения материал в Plovdiv24.bg " Шофьорка остана като гръмната поради цифрите, които видя след зареждане на бензиностанция " .

Въпреки че доста от водачите недоволстват от въведените ремонти в закона, съгласно специалистите възбраната е съответна, защото е извънредно рисково да се налива гориво в пластмаса.

Ето по какъв начин те изясняват тази заплаха: Пластмасата има свойството да натрупва статично електричество.

Може да се уточни образец с напрегнат гребен, който изстрелва “ искра при досег с косата. Същата искра може да се образува и при стичането на запалима течност, като бензин да вземем за пример, в стените на пластмасова туба, което може да аргументи пожар.

Специалистите акцентират още, че пластмасовият резервоар натрупва негативно статистично електричество единствено, в случай че се търка интензивно в различен материал. Това значи, че в случай че тубата не се допира до прилежащи предмети в багажника и е крепко закрепена, няма по какъв начин да се получи искра и да се възпламени.

Най-опасно са пластмасовите туби от минерална вода, защото хранителната пластмаса е тънка, а високото налягане на бензиновите пари може да спука тази туба.

Промяната в Закона в тази част е много противоречива, по тази причина и към момента може да се види по какъв начин някои сипват гориво в туби. На някои бензиностанции възбраната се съблюдава, на други обаче - не. Глобата за нарушителите е единствено 20 лв..

Въпросът е обаче различен. Многократно нашите читатели са се възмущавали от това, че ни лъжат на бензиностанциите. Резервоарът ни събира 50 литра, а плащаме за 54 литра. Как става по този начин?

Тубите, които по принцип са 20-литрови, могат да събират и повече. Има оставена аварийна съдържимост. На всяка туба би трябвало това да е оказано изпод със канара. Не всички производители го вършат обаче. Така може да се изясни феноменът с препълнената 20-литрова туба.

Но има и още нещо по-интересно. Отлично осведомени обясниха за Plovdiv24.bg , че в действителност има един трик при сипването на гориво. “На доктрина горивото е под налягане и през маркуча би трябвало да минава единствено гориво, само че очевидно вкарва и въздух, който върти " горивомера ". Това изцяло изяснява разликата в показанията на ръб компютъра и колонката ".

Ето по какъв начин наш четец разказва изработен от него опит: Отивам първият път да наливам в туба и тъй като не съм го правил до момента, го давам малко страхливо с револвера, не натискам до дъно, преустановявам няколко пъти да поглеждам, с цел да не разлея, малко с прекъсвания, донагласям да е оптимално цялостна и в последна сметка колонката демонстрира 12 литра. Изобщо не съм отварял дума в бензиностанцията, крещя си те руснаците обичат да се подсигуряват, може да са оставили повече задатък, първо ще я премеря в нас и тогава ще хейтя.

Премерих я и в тубата имаше 10,4 преко сили,10,5 но май тъкмо към 10,4 си беше. На идващото пълнене отново отивам там, на същата колонка, единствено, че този път натискам револвера и го заключвам с палчето и не съм го пипал, до момента в който самичък не изключи някъде на 8,8 литра. След това върша за малко едно натискане до дъно на спусъка, с цел да не разлея и колонката демонстрира 9,54 л., а видяно на око тубата беше някъде отново толкоз цялостна, колкото предходния път.

Днес я премерих, преди да я ръся в резервоара и резултатът беше тъкмо 10 литра. Не имах вяра, че 5-те % отклоняване, които ги пишат на колонките, може да са в моя употребява. Което би трябвало да ни накара да се замислим по какъв начин сипваме и заслужава ли си да си играем с револвера, с цел да набутаме последните 3-4 литра до капачката, които като нищо излизат 50% по-скъпи в сравнение с, в случай че сипваме с натиснат до дъно спусък.

Или да цедим тъкмо до стотинката избрана сума и като създадем няколко спирания и сами се цакаме. Най-много бензин получаваме с натиснат до дъно спусък и внезапно прекъсване. Дори и да дойдат 40-50 ст. или левче повече, най-малко ще сме сигурни, че сме ги сипали.

Даже като се замисля, е изцяло допустимо разликата сред показанията на ръб компютъра и действителното засичане на бензиностанцията да идват тъкмо от " заиграването " с револвера и компютъра на колата да си е напълно прецизен. Сигурно, в случай че се постараеш с револвера може и 14 литра да вкараш в 10 литровата туба.

Аз персонално към този момент наливам единствено със заключен револвер, до момента в който изключи самичък и без повече заигравки и допълнения, поучавам и вас да вършиме по този начин ", написа нашият четец.

Така че, в случай че си зареждате сами, внимавайте с револвера! Ако различен ви сипва, няма избавление. Ще разчитаме само на неговата преданост и почтеност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР