Закон за облагане на свръхпечалбите от руски петрол ще внесат

...
Закон за облагане на свръхпечалбите от руски петрол ще внесат
Коментари Харесай

От ГЕРБ-СДС предлагат закон за облагане на свръхпечалбите от руски петрол

Закон за облагане на свръхпечалбите от съветски нефт ще внесат представителите на ГЕРБ в Народно събрание. Новината беше обявена пред Българска национална телевизия от Делян Добрев, народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС. 

" Законът ще бъде за облагане на свръхпечалбите от съветски нефт. Дори това е работното му заглавие. След началото на войната в Украйна съветският нефт се търгува с отстъпки от 30-40%, т.е. той е доста по-евтин от останалия нефт, предлаган в света. Това, че съветският нефт е по-евтин, в България не го виждаме на бензиностанциите.... Може да бъде сложена такса върху горивото, което се създава за вътрешния пазар. Това ще създадем. Знаем коя е рафинерията ( " Лукойл " - б.р.) и за всеки литър гориво, което се продава на българския пазар, ще желаяме да внасят във Фонда за енергийна сигурност по 1 лев. Това няма да въздейства на бюджета и няма да има потребност от актуализация, с цел да работи този закон. " - разясни той.

Добрев беше безапелационен, че ако е по-добро предлагането на служебното правителство за законови ограничения за намаление на цените на горивата, ГЕРБ може да го поддържа в Народното събрание.

Той разяснява и възможностите за сформиране на постоянно държавно управление: 
" В Народното събрание има партии, които образуваха коалиция " за нови избори ". " Продължаваме промяната " са отпред на тази коалиция. Те вършат само опити за пропадане на работата на Народно събрание и да се провалят договарянията за държавно управление, с цел да се стигне до нови избори.... За съжаление почти няма късмет за държавно управление в този парламент. Ако се стигне до нови избори, по-добре е да са в края на февруари или март, а не по-рано. "

Според него Демократична България " могат да проявят разсъдък и да оказват помощ за съставяне на държавно управление ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР