Закон във Флорида предизвиква негативна реакция от страна на преподаватели,

...
Закон във Флорида предизвиква негативна реакция от страна на преподаватели,
Коментари Харесай

Преподаватели и студенти протестират срещу закона на Флорида, който според тях би могъл да попречи на най-добрите китайски таланти да не влизат в гимназиите им

Закон във Флорида провокира отрицателна реакция от страна на преподаватели, студенти и бранители в университетските кампуси в щата, които споделят, че мярката може да попречи на китайските студенти да не влизат в техните учебни заведения.

Мярката, Държавен законопроект 846, лимитира държавните университети на щата да наемат приключили студенти за позиции като откриватели и лаборанти от „ страни, предизвикващи безпокойствие “, в това число Китай, най-големият участник в интернационалните студенти в щата.

Въпреки че мярката влезе в действие предишния юли, учебните заведения нормално издават писма с предложения напролет, което провокира неотдавнашните митинги.

Въпреки че губернаторът Рон ДеСантис сподели, че законодателството е част от опит да се противодейства на „ злонамереното въздействие “ на Китай в страната, критиците споделят, че ще нанесе повече щета, в сравнение с изгода. От предприемането на правосъдни дейности до присъединяване в манифестации тази седмица, студенти, препод...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР