Заключението на започналата преди половин година проверка потвърждава, че дружеството

...
Заключението на започналата преди половин година проверка потвърждава, че дружеството
Коментари Харесай

Бившата фирма на шефа на НАП има задължения, прокуратурата проверява

Заключението на почналата преди половин година инспекция удостоверява, че сдружението има задължения, а актуалният му притежател е свикан да се яви за връчване на ревизионния акт.

Това се вижда от оповестена във фейсбук страницата на проверяващия уебсайт Bird " призовка " към сегашния притежател на сдружението, който Национална агенция за приходите търси, с цел да му връчи документите за неплатените отговорности.

Прокуратурата също ревизира случая.

" Още през декември е завършило ревизионното произвеждане, предоставено от шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов за компанията на Румен Спецов с 1 млн. лв. дълг към Национална агенция за приходите, която той е трансферирал на данъчно муле ", написа Bird.

" Оказва се, че ревизионният отчет е направен на 14 декември, а със известие от 23 декември данъчните търсят сегашния притежател на " Гранекс трейдър " Данаил Николов, с цел да му връчат констатациите си. На процедура с това цялата история се връща към изходната точка - Николов, именуван от публицистите " данъчно муле ", " сламен човек " или просто " подставено лице ", няма с какво да погаси борчовете, а лихвите по неплатените данъчни отговорности не престават да се натрупат. В сходни случаи след приключване на отминалостта Национална агенция за приходите просто зачертава борчовете и хазната " пие студена вода ", се изяснява в обявата на проверяващия уебсайт.

През октомври в изявление Спецов сподели, че преди години, когато се е опитвал да стартира търговия със зърно, данъчните управляващи му признали прихода от продажбата на зърното, само че не и разхода за покупката му и по този начин бил формиран инспекционен отчет, в който му се приписват нереални данъчни отговорности.

Той даде обещание след изборите да даде детайлности за продажбата на компанията си.

До инспекцията на прокуратурата се стигна, откакто малко след назначението на Спецов някогашните министри от ГЕРБ Кирил Ананиев и Томислав Дончев го упрекнаха, че през 2016 година е получил персонално ревизионния акт на компанията си, в който е било написано, че отговорности от над 1 млн. лева

Бившият министър на финансите от служебното държавно управление Асен Василев разгласи, че ще се направи повторна инспекция на случая, въпреки да е бил убеден от Спецов, че е продал бизнеса си, преди да е натрупал отговорности към държавната хазна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР