Закъснял и неадекватен ход, който ще укрепи и Борисов, и

...
Закъснял и неадекватен ход, който ще укрепи и Борисов, и
Коментари Харесай

Нито Щатите, нито в ЕС някой е гонил наведнъж 70 дипломати на Русия

Закъснял и несъответстващ ход, който ще укрепи и Борисов, и приготвя ГЕРБ за първа политическа мощ

Изгонването на 70 съветски дипломати е гаф. Разбира се, че множеството са шпиони, въпреки да правят и работата, за която са назначени. И това не е изключение в дипломацията. Но с този ход Петков проваля договаряния за държавно управление и се оказва евентуален сътрудник за коалиция с ГЕРБ.

Ако го беше направил откакто Русия атакува Украйна, щеше да се одобри без разтърсвания. Сега сме като някакви рекордьори натегачи - нито Щатите, нито в Европейски Съюз някой е гонил едновременно 70 дипломати на Русия.

В поляризираното общество този ход провокира кавги и тласка към избори с неразбираем резултат, на разтрошаване на анти-Борисов партиите на дребно. Тласка гласоподаватели, дали своят вот за "Продължаваме смяната ", назад при Българска социалистическа партия, и към новата партия на ген. Радев. И "Възраждане " ще напомпа мускули.

Закъснял и несъответстващ ход, по-точно напълно не в точния момент, който ще укрепи и Борисов, и приготвя ГЕРБ за първа политическа мощ.

Мнозина се радват и намират добър мотив да упрекват в путинизъм всички, които са разтревожени от този ход. Но вътрешните ни проблеми и сформиране на държавно управление са по-важни от това да накажем Русия.

Ще го разберем по сложния метод.

Иван Бакалов (Фейсбук)
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР