Захарта присъства в почти всички продукти, които консумираме – от

...
Захарта присъства в почти всички продукти, които консумираме – от
Коментари Харесай

Ето как да пречистим тялото от излишната захар

Захарта участва в съвсем всички артикули, които консумираме – от млечните до консервираните храни. Ако желаете да пречистите тялото си от непотребната захар прекъсването на потреблението на сладкиши не е задоволителна мярка.

Високото наличие на захар (захароза) в храната, която консумирате, може да отслаби имунната ви система и да увеличи предразположеността ви към напълняване, сърдечно-съдови болести, диабет вид 2 и рак – най-много рак на гърдата.

Захарта в организма подготвя и към душевен проблеми като меланхолия, тревога и някои други когнитивни болести. Ако усещате взаимозависимост към сладките храни и желаете да се отървете от този табиет, би трябвало да пречистите тялото си от непотребната захар като я изключите от менюто си за избран интервал от време.

Освен смяната в метода ви на хранене, ежедневното спортуване също ще способства за детокса. Движението ще ви помогне да изгаряте захарта насъбрана в кръвта ви.

Ако в тялото ви има насъбрана прекомерно доста захар ще усещате признаци като хиперактивност, хронична отмалялост, главоболие, настинки, меланхолия, синузит, унесеност, дезориентация и други, написа zdraveikrasota.bg.

Връзката сред захарта и напълняването

Натрупването на мазнини не е единствената причина за напълняване. Въглехидратите също способстват за това. Захарта се крие в редица всеобщи храни, които консумирате всекидневно, без даже да подозирате това. Ето единствено част от тези храни: сокове, зърнени закуски, дресинг за салати, кисело мляко, сладкиши и доста други.

Тялото употребява част от захарта под формата на сила, а остатъка се натрупва като мазнини. Когато става въпрос за натрупването на захарта би трябвало да подчертаем, че има голяма разлика сред рафинираната и натуралните захари. Рафинираната захар покачва равнището на кръвната захар, което води до натрупването на мазнини в региона на талията, бедрата и горната част на ръцете с течение на времето.

Изкуствени подсладители

Когато се пробвате да пречистите тялото си от непотребната захар най-вероятно ще потърсите като опция изкуствените подсладители, само че има риск резултатът да стане противоположен.

Въпреки че изкуствените подсладители могат да се окажат решение в кратковременен проект,тъй като няма да консумирате рафинирана захар, в последна сметка те водят до напълняване и промени в метаболизма, които могат да причинят появяването на диабет вид 2.

Диета с натурални храни

Един от методите за филтриране на тялото от непотребната захар е като започнете да се храните най-вече с натурални храни и избягвате всички опаковани, консервирани и бутилирани артикули. Започнете да включвате в менюто си храни като: пресни зеленчуци, плодове, прясно месо, риба, ядки, семена и потребни мазнини като авокадото и зехтина.

Важно е да запазите приема си на протеини, тъй като те ви засищат за по-дълго.

Избирайте “полезни” въглехидрати

Не би трябвало да избягвате изцяло приема на въглехидрати, до момента в който се пробвате да пречистите тялото си от непотребната захар, просто би трябвало да избирате потребните.

Избягвайте нездравословните въглехидрати съдържащи се в храни като: белия самун, макаронените произведения, газираните питиета и хлебните произведения. Вместо тях заложете на растителни въглехидрати като тези в: броколито, карфиола, брюкселското зеле, зеленолистните зеленчуци, патладжаните, артишока и пиперките.

За още по-добри резултати спрете приема и на зърнени култури, боб, зеленчуци съдържащи нишесте до момента в който пречиствате тялото си от непотребната захар.

Как да избегнете приема на захар

Ако решите да намалите приема си на захар, би трябвало да се подготвите за битка със следните признаци: горест, главоболие, уязвимост, апетит и други

Запомнете, че би трябвало последователно да ограничавате приема си на захар. Или казано с други думи хапвайте си единствено по един артикул съдържащ захар на едно хранене. Най-вероятно ще изпитвате мощен дискомфорт през първите няколко дни, само че с течение на времето той ще изчезне.

Ако усещате мощна тревога, хапнете парче плод, да вземем за пример ябълка или портокал.
Примерна диета за понижаване приема на захар
Първи ден
Закуска: 1 купичка овесени ядки с горски плодове и бадеми. З яйца (сварени).
Предиобедна закуска: 1 дребна купичка орехи
Обяд: Пилешки гърди на грил с гарнитура от тиква, алено цвекло, моркови, репички, фасул и бадеми.
Вечеря: Риба на грил с гарнитура от зелен фасул и броколи. И гъби по избор.

Втори ден
Закуска: 1 купичка овесени ядки с горски плодове и семена. 1 чаша сок от спанак и моркови.
Предиобедна закуска: 1 дребна купичка с бадеми.
Обяд: Тиквички и червени и жълти пиперки на грил с дресинг от лимон, оцет и мащерка. Пригответе си салата от зеле и настъргани моркови подправена със зехтин, лимон, сол и нарязан на ситно магданоз.
Вечеря: Зеленчуци на пара, печена риба тресчица с брюкселско зеле и запечени репички.

Трети ден
Закуска: 3 бъркани яйца със салата от скариди, зеле, репички и ядки.
Предиобедна закуска: 1 дребна купичка орехи.
Обяд: Печени пилешки бутчета с розмарин, салвия, лимон, лук, мащерка и черни маслини.
Вечеря: Гъбена чорба с чесън, целина, мащерка, моркови и дафинов лист.

Заместете подсладените питиета

Детоксикираща вода при филтриране на тялото от непотребната захар

Пригответе си сами детоксикираща вода с един от следните плодове: грейпфрут, боровинки или портокали. Нарежете определения от вас плод и го изсипете в кана. Добавете свеж розмарин или мента и напълнете каната с лед и вода. Пийте тази напитка всекидневно. ОСвен вкусна и разхлаждаща в жегата, тя е и доста потребна.

Билков чай

Пийте билков чай без захар три пъти на ден.

Тази примерна диета е извънредно потребна и ефикасна при пречистването на организма от непотребната захар и загърбването на пристрастеността към сладките храни. С тези лесни и елементарни препоръки ще се отървете за нула време от непотребната насъбрана захар и ще извършите значима стъпка по пътя към по-здравословен живот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР