Захарта присъства ежедневно в менюто ни. Установено е, че средностатистическият

...
Захарта присъства ежедневно в менюто ни. Установено е, че средностатистическият
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, когато консумираме захар

Захарта участва всекидневно в менюто ни. Установено е, че средностатистическият американец употребява всекидневно по 32 чаени лъжички от " бялата отрова ", както назовават захарта. Приемаме я под формата на бонбони, сладолед и други десерти. Но най-тревожна е наклонността не с добавената захар, а с тази, която даже не допускаме, че консумираме.
Когато приказват за „ добавена захар “, здравните специалисти нямат поради сладките храни, а съставките, които се употребяват в храните, с цел да обезпечат спомагателна наслада и калории - от царевичен сироп до по-здравословните други възможности като агаве, сироп от фурми, захарна тръстика и мед. Всички те се се смятат за добавени захари. В това разбиране не се включват естествено срещащите се захари като фруктозата в плодовете, която одобряваме по едно и също време с фибрите в тях. Последните забавят преработката на захарта и предотвратяват скока на инсулина, който води до увреждане на черния дроб. 

Ако към момента не се чувствате задоволително стимулирани да се откажете от добавената захар, запознайте се с вредата, която тя нанася върху организма.
1. Натрупване на мазнини в коремната област
В рамките на 24 часа след консумация на захар, трагично се усилват равнищата на триглицеридите в кръвта. Това са мастни отлагания, които се синтезират от черния дроб и са от значително значение за построяването и възобновяване на тъканите в тялото. Но при потреблението на захар, черният дроб реагира, произвеждайки повече триглицериди. Това е сигнал за тялото, че би трябвало да запази повече мазнини в региона на корема.
2. Забавяне на физическата интензивност
Има доста способи, по които добавената захар може да ви накара да наддадете на тегло, само че най-странният резултат от нейната консумация се показва в закъснение на физическа интензивност. Неслучайно, когато ни се хапва повече сладко, сме по-склонни да пропуснем тренировката във фитнеса.
3. Увеличава риска от диабет
Добавената захар е фактор номер едно за повишение на риска от диабет. Изследователите от клиниката Майо са безапелационни, че даже понижаване на количеството употребявана захарта може да докара до понижен брой смъртни случаи от диабет по целия свят.

4. Отключва депресии
 5 секрети послания, които тялото ни изпраща 5 секрети послания, които тялото ни изпраща
Често езикът на тялото ни приказва повече от самите нас. Ако има кой да го разчете вярно, сме като отворена книга. Това са 5 неща, кои...
„ Намалете фруктозата в диетата си, в случай че желаете да отбраните мозъка си “, безапелационен е проф. Фернандо Гомес-Пинила от Калифорнийския университет в Лос Анджелис.
В по-ранно изследване откривателите откриват, че композиция от захар и мазнини в действителност може да промени мозъчната химия, което се свързва и с нараснал риск от развиване на Алцхаймер и меланхолия.
5. Увеличава риска от сърдечни болести и свързаната с тях смъртност
Хората, които употребяват захар 25% повече от другите, са с два пъти по-висока податливост за съдбовен излаз в следствие от сърдечни болести, в сравнение с тези, които употребяват по-малко захар. Това сочи изследване на Journal of American Medical Association. Един от 10 души попада в тази категория.
6. Повишава кръвното налягане
 Как да подготвим тялото си за зимата (част I) Как да подготвим тялото си за зимата (част I)
Есента е един от най-трудните интервали за организма. Това важи изключително за актуалната влажна и студена есен, която идва незабавно, след изк...
Само няколко седмици на диета с високо наличие на захар са задоволителни както за повишение на систолното, по този начин и на диастолното кръвно налягане.
Това се свързва и с по-високи равнища на инсулин, които от своя страна задействат симпатиковата нервна система и водят до нараснало кръвно налягане. Друг нежелателен резултат е обвързван с натрупването на натрий и калций в клетката, което води до вазоконстрикция и хипертония.
7. Преждевременно стареене на кожата и кожни проблеми
Кожата има лична поддържаща система под формата на колаген и еластин - две съединения, които я поддържат стегната и цялостна. Но при нарасналите равнища на глюкоза и фруктоза в кръвта, те се свързват с аминокиселините в колагена и еластина, произвеждайки крайни артикули за рационализиране на гликирането или „ AGEs “.
Това поврежда тези две сериозни съединения и затруднява организма да ги възвърне. Този развой се форсира от ултравиолетова светлина. С други думи, яденето на доста захар край басейна е най-лошото нещо, което можете да извършите за кожата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР