Захарта и захарните продукти са любима храна за много хора.

...
Захарта и захарните продукти са любима храна за много хора.
Коментари Харесай

4 причини защо яденето на твърде много захар е лошо за теб

Захарта и захарните артикули са обичана храна за доста хора. Да не приказваме, че от време на време консумираме захар, без даже да знаем това. Захар има в артикули, в които даже не допускаме - като сосове, маринати и др.

Въпреки че всички знаем, че яденето на прекалено много захар не е добре за здравето ни, доста хора разчитат на точно на този вид храни - бързи, модифицирани храни, съдържащи доста захар.

Ето 5 аргументи, заради които честото налитане на сладко и прекомерно многото захар е неприятно за здравето.

1. Може да докара до увеличение на тежестта

 4 аргументи за какво яденето на прекалено много захар е неприятно за теб

Степента на затлъстяване се усилва в международен мащаб и добавената захар, изключително от питиета, подсладени със захар, се счита за един от главните виновници. Напитките, подсладени със захар, като сода, сокове и сладки чайове, са с високо наличие на фруктоза - тип елементарна захар. Консумирането на фруктоза усилва глада и желанието ви за храна повече от глюкозата, главният тип захар, който се съдържа в нишестените храни. Консумирането на прекалено много добавена захар, изключително от захарните питиета, усилва риска от наддаване на тегло и може да докара до струпване на висцерални мазнини.

2. Може да усили риска от сърдечни болести

 4 аргументи за какво яденето на прекалено много захар е неприятно за теб

Диетите с високо наличие на захар са свързани с нараснал риск от голям брой болести, в това число сърдечни болести - водеща причина за гибел в международен мащаб. Консумирането на прекалено много добавена захар усилва рисковите фактори на сърдечно-съдовите болести като затлъстяване, високо кръвно налягане и други Яденето на доста захар е обвързвано с нараснал риск от гибел.

3. Свързано е с появяването на акне

 4 аргументи за какво яденето на прекалено много захар е неприятно за теб

Диета с високо наличие на рафинирани въглехидрати, в това число захарни храни и питиета, е обвързвана с по-висок риск от развиване на акне. Храни с висок гликемичен показател като модифицирани сладкиши, покачват кръвната Ви захар по-бързо от храни с по-нисък гликемичен показател. Високо-захарните диети могат да усилят секрецията на андроген, производството на мазнини и възпалението, всички от които могат да покачат риска от развиване на акне.

4. Увеличава риска от диабет

 4 аргументи за какво яденето на прекалено много захар е неприятно за теб

Световното разпространяване на диабета се е нараснало повече от два пъти през последните 30 години. Въпреки че има доста аргументи за това, съществува ясна връзка сред несъразмерната консумация на захар и риска от диабет. Диетата с високо наличие на захар може да докара до затлъстяване и инсулинова устойчивост - и двете са рискови фактори за диабета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР