Загубихме много време със служебните правителства и нестабилност в България,

...
Загубихме много време със служебните правителства и нестабилност в България,
Коментари Харесай

Владимир Кисьов: Задължително трябва да се настоява за срок за пъ...

" Загубихме доста време със служебните държавни управления и неустойчивост в България, когато това не беше главният акцент. А тематиката за влизане в Шенген трябваше да се поддържа от самото начало. Разбира се и повече политическо и дипломатическо лобиране ", безапелационен бе той и означи, че България има в Австрия сериозен покровител - в лицето на Бенита Фереро-Валднер, някогашен австрийски министър и еврокомисар, притежател на Орден " Стара планина ".

 

Умерен оптимист съм и мисля, че ще получим отчасти приемане в Шенген, разяснява Кисьов, само че акцентира на събитието, че така наречен отчасти присъединение на България в шенгенското пространство е " малко йезуитска работа ":

 

" С едно такова решение единствено на физическите лица ще бъде улеснено пътуването, само че стопански няма да се отрази добре на страната. Основните проблеми са с камионите и превозвачите на сухопътните граници. Това е и в двете направления - и от България към Шенген, и от Шенген към България. Оскъпява се безусловно всичко. Икономическите загуби ще са и за бизнеса ни, и за потребителите в България ", счита специалистът.

 

Задължително би трябвало да се упорства за период за пълноправно влизане в Шенген, акцентира той.

 

" Позицията на президентът Румен Радев за БТР-ите за Украйна не предстои на коментар. Той напълно ясно се откри, че е на руска позиция. Не може да поддържаш един агресор и да не оказваш помощ на пострадалия от експанзията ", добави някогашният заместник-министър на външните работи.

 

Кисьов изрази мнение, че в случай че ПП-ДБ- " Спаси София " не създадат някакво обединяване в СОС с ГЕРБ-СДС, " тежко и горко на кмета на София ":

 

" Това е единственият ход, който е в полза на софиянци. Той е вероятен ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР