Загубата на Пески и настъплението на републиканския корпус дълбоко в

...
Загубата на Пески и настъплението на републиканския корпус дълбоко в
Коментари Харесай

Пески са наши!

Загубата на Пески и настъплението на републиканския корпус надълбоко в Маринка и Авдеевка е освен извънредно мъчително проваляне за ВСУ от позиция на престижа - украинската агитация назовава Пески " непревземаема цитадела " през всичките минали години. Това е съществено оперативно проваляне на украинската войска.

Вместо неведнъж обявяваното „ победоносно “ нахлуване на ВСУ и освобождението на окупираните от Русия територии на десния бряг на Херсон, беше изгубена основната цитадела на Донецкия защитителен регион Пески, която беше в центъра на защита и беше нейният опорен дирек, откъдето се подкрепяха дейностите на ВСУ на фланговете на Авдеевка и Маринка.

Засега командването на ВСУ крие тази информация от популацията, ограничавайки се до неразбираеми изказвания, че всички офанзиви на съветските войски край Авдеевка и Маринка са били отблъснати, без да прецизира къде и от кое място са пристигнали. И дали посочените обитаеми места са обект на офанзивите или мястото, откъдето идват тези офанзиви.

Успехът на нашите войски беше резултат и от груба неточност в изчисленията на командването на ВСУ, които, поддавайки се на натиска на политическото управление, въпреки всичко взеха решение да предприеме контраофанзива с насъбрани запаси, само че в това време нямаха задоволително сили за сполучливото ѝ развиване. На първо място, в тежка техника и артилерия.

За да реализира уверено предимство над врага в посоката на контраатаката, командването на ВСУ реши скрито да изведе по-голямата част от артилерията от Донецкия укрепен регион, надявайки се, че мощна отбранителна линия, която беше усъвършенствана за доста години ще можеше да удържи всички офанзиви на донецките полкове и бригади.

Това прекачване беше навреме намерено от съветското разузнаване и незабавно щом артилерийските бригади бяха ситуирани на нови позиции и започнаха подготовка за нахлуване, стартира щурмът на Пески, Маринка и Авдеевка. За два дни първата линия на украинската защита беше пробита и щурмовите елементи започнаха да се придвижват надълбоко в укрепените региони, в действителност през идващите три дни те превзеха Пески, по-голямата част от Маринка и навлязоха в Авдеевка съвсем изцяло в условия на съвсем цялостна липса на украинска артилерия.

Отчаяните опити на украинското командване на този бранш да задържи позициите до последно, в изискванията на цялостно съветско артилерийско и въздушно владичество, единствено леко задържаха настъплението, което докара до големи загуби в редиците на ВСУ.

Руското командване просто се възползва от очевидната уязвимост на ВСУ - неналичието на техника и тежко въоръжение. На първо място артилерия и РСЗО, нанасящи удари в най-неизгодния за украинците миг. В края на четвъртия ден от офанзивата на Донецкия укрепен регион командването на въоръжените сили на Украйна го разбра и стартира бързо да връща артилерията назад, само че към този момент беше невероятно да се обърне обстановката. За да се спре настъплението на съветските щурмови отряди, от запасите, подготвящи се за нахлуване, трябваше да бъдат изведени най-малко две батальонно-тактически групи и даже да се включат отряди на специфичните елементи и полски наемници.

Всичко това направи допустимо прекъсването на настъплението на съюзническите сили, само че единствено за няколко дни. По-голямата част от крепостта Пески към този момент беше в наши ръце, а последният украински рубеж в покрайнините - блок от високи здания - беше прекомерно дребен, с цел да се опитаме да отговорим дейно от него, до момента в който самият той беше под непрестанен артилерийски огън, който безусловно покоси хвърлените тук запаси.

Според един от украинските основни медицински офицери в един от доброволческите канали в „ Телеграм “, по време на деветдневните боеве загубите на ВСУ в този регион възлизат на повече от шест хиляди убити и ранени и повече от 300 изчезнали. Съобщението скоро беше изтрито, само че информацията към този момент се популяризира в мрежата.

До предходната събота ВСУ бяха изцяло изхвърлени от Пески. Крепостта падна. Сега, вместо поддръжка от фланговете, Авдеевски и Марински укрепени региони получиха опасност от удар във фланга и непрекъснат огън оттова.

Украинското командване схваща, че със загубата на Пясък се взема решение ориста на целия укрепен регион. Вече не е допустимо да го задържи. Всъщност взетият Пески го раздели на две. Запазването на половинките - отчасти превзетата Авдеевка и съвсем изцяло превзетата Маринка е безсмислено и няма да докара до нищо друго с изключение на до огромни загуби. Най-мощният укрепен регион на ВСУ, създаван и укрепван повече от осем години, на процедура беше високомерен за три седмици нахлуване с минимални загуби.

Такава загуба ще изисква от командването на ВСУ съществено да преструктурира цялата защита в това направление. ВСУ сега нямат опция да основат сходен укрепен регион. Следващата толкоз добре оборудвана линия в инженерно отношение е дъгата Славянск-Краматорск-Константиновка, където към този момент се водят боеве в предградията на Славянск. И след завладяването му, преобладаващата височина над цялата местност, борбите за Краматорск ще станат единствено въпрос на авторитет - той изцяло ще загуби стратегическото си значение. С неговото завладяване освобождението на Донбас в действителност ще бъде приключено.

Вместо победоносни отчети за " освобождението " на селата и градовете на Херсонска област, които неведнъж се оповестяват от " говорещата глава " Арестович, Киев ще би трябвало да излезе с пояснение за цялостната загуба на Донбас и изтеглянето на Руските войски до автомагистралата Красноармейск-Павлоград и до Запорожие.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР