Загубата на памет, объркването и трудностите при извършване на рутинни

...
Загубата на памет, объркването и трудностите при извършване на рутинни
Коментари Харесай

Това са първите симптоми на болестта на Алцхаймер, внимавайте за тях

Загубата наизуст, объркването и компликациите при осъществяване на рутинни действия може да са признаци на заболяването на Алцхаймер, написа „ Daily Express ”, базирайки се на Националния институт за стареене в Съединени американски щати.
Според специалистите най-честият признак е забравянето на неотдавна получена информация и на това, което неотдавна е било казано или забелязано от пациента, в това число дати или нови имена. В същото време се обяснява, че хората, които не страдат от болестта, след това съумяват да запаметят без проблеми забравената информация.
 Доказано: Този табиет покачва риска от рак с 20% Доказано: Този табиет покачва риска от рак с 20%
Пушенето на повече от пет цигари дневно усилва риска от рак с 20%, по тази причина е доста значимо да се води здравословен и деен метод на ж...
Експертите прибавят, че хората с заболяването на Алцхаймер могат да изгубят визия за дати, сезони и хода на времето, от време на време могат да не помнят къде са или по какъв начин са се озовали някъде.
Експертите дефинират компликациите при осъществяването на ежедневни рутинни действия като главен признак на заболяването. Например болните могат ненадейно да не помнят маршрута до място, до което са пътували всеки ден в продължение на години, или да не помнят разпоредбите на обичана игра или готварска рецепта, споделиха лекарите.
Статията отбелязва, че макар неналичието на одобрен лек за заболяването, ранната диагностика сигурно удължава живота на болните.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР