Загубата на памет, объркването и трудностите при извършване на рутинни

Загубата на памет, объркването и трудностите при извършване на рутинни ...

Това са първите симптоми на болестта на Алцхаймер, внимавайте за тях

Загубата на памет, объркването и трудностите при извършване на рутинни дейности може да са симптоми на болестта на Алцхаймер, пише „Daily Express”, позовавайки се на Националния институт за стареене в САЩ.
Според експертите най-честият симптом е забравянето на наскоро получена информация и на това, което наскоро е било казано или видяно от пациента, включително дати или нови имена. В същото време се изяснява, че хората, които не страдат от заболяването, впоследствие успяват да запаметят без проблеми забравената информация.

Доказано: Този навик повишава риска от рак с 20% Доказано: Този навик повишава риска от рак с 20%
Пушенето на повече от пет цигари на ден увеличава риска от рак с 20%, затова е много важно да се води здравословен и активен начин на ж...
Експертите добавят, че хората с болестта на Алцхаймер могат да загубят представа за дати, сезони и хода на времето, понякога могат да забравят къде са или как са се озовали някъде.
Експертите определят трудностите при изпълнението на ежедневни рутинни дейности като основен симптом на болестта. Например болните могат внезапно да забравят маршрута до място, до което са пътували всеки ден в продължение на години, или да не помнят правилата на любима игра или готварска рецепта, казаха лекарите.
Статията отбелязва, че въпреки липсата на утвърден лек за болестта, ранната диагностика със сигурност удължава живота на болните.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com