Загубата на обоняние е прогноза за леко минаване през новия

...
Загубата на обоняние е прогноза за леко минаване през новия
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Загубата на обоняние е прогноза за леко минаване през коронавируса

Загубата на подушване е прогноза за леко минаване през новия ковид. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. Той изясни, че нормално се развива по-бавно и инкубационният ѝ интервал е по-дълъг.
„ Обикновено стартира с раздразнение в гърлото, а при младежите със здрава имунна система първо се губи подушване. Това тормози хората, макар че загубата на подушване нормално е прогноза, че по-лесно ще се мине през болестта. Критерият е повишението на температурата и непродуктивна кашлица. Грипната зараза стартира за часове. Френската дума „ grippe “ значи вкопчвам. Най-добре е да има лабораторно удостоверение посредством тест “, сподели още проф. Кантарджиев.
 Проф. Тодор Кантарджиев: Най-рисковото място за болест с COVID-19 са заведенията на закрито Проф. Тодор Кантарджиев: Най-рисковото място за болест с COVID-19 са заведенията на закрито
„ Проучване на университета в Тексас демонстрира, че най-рисковото място за болест с COVID-19 са заведенията на закрито. Едва на...
Според проф. Тодор Кантарджиев антигенните проби са подобрили диагностиката на вируса и са налични за общопрактикуващите лекари и спешна помощ. Не би трябвало да се не помни обаче, че те не са чувствителни, колкото PCR тестванията. Освен това през втората половина на болестта, антигенният тест ще покаже отрицателен резултат, разясни проф. Кантарджиев.
„ Ако се разболееш, в първите клинични признаци антигенният тест нормално е позитивен, само че след няколко дни боледуване - температура, болки в гърлото, кашлица, неразположение и главоболие, които са признаци на Коронавирус, антигенният тест може да е негативен след третия ден, само че PCR пробата ще е позитивен “, сподели професорът.
В момента за лекуването на ковид се знае повече, в сравнение с за други по-леки вируси, сподели проф. Кантарджиев.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР