Загадъчният астероид с необичайна издължена форма, напомняща за пура, който

...
Загадъчният астероид с необичайна издължена форма, напомняща за пура, който
Коментари Харесай

Астероидът с издължена форма, засечен през октомври, идва от друга слънчева система

Загадъчният метеорит с необикновена издължена форма, напомняща за пура, който беше засечен през октомври, идва от друга слънчева система, съобщи " Франс прес ", като се базира на сп. " Нейчър ".

Безпрецедентното изобретение, доказано от астрономи, дава нови благоприятни условия на учените да изследват по какъв начин са се формирали други светове в Млечния път. Астероидът е дълъг 400 метра и необятен към 40. Необичайната му форма няма аналог измежду към 750-те хиляди метеорити и комети, следени до момента в нашата Слънчева система.

Според астрономите необикновеният метеорит е странствал из галактиката ни в продължение на стотици милиони години, преди да доближи до Слънчевата система.

Изследователските от хавайския Институт по астрономия откриха, че яркостта на астериода се трансформира до 10 пъти, до момента в който той се завърта към себе си на всеки 7,3 часа и посочи, че при никой различен метеорит в нашата слънчева система не е следена такава смяна на яркостта, нито сходни пропорции сред дължина и ширина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР