Заем за жилищен капитал срещу HELOC: Кое е по-добро в днешната лихвена среда?

...
Ако сте собственик на жилище и се нуждаете от допълнителни
Коментари Харесай

Ако сте собственик на жилище и се нуждаете от допълнителни пари, може да обмисляте заем за собствен капитал или кредитна линия за собствен капитал ( HELOC). И двете опции могат да ви помогнат да получите достъп до собствения капитал, който сте изградили в дома си, при проценти, които често са много по-достъпни от другите опции за заемане.

Но има разлики, които трябва да имате предвид, когато решавате кой продукт да изберете, включително последната пауза на лихвените проценти на Федералния резерв. Като внимателно претеглите тези фактори, можете да определите най-добрия маршрут за вашите нужди и бюджет.

Вижте тук днешните цени на собствения капитал.

Заем за собствен капитал срещу HELOC: Кое е по-добро в днешната лихвена среда?

Ето какво трябва да знаете, за да определите дали жилищният заем или HELOC е най-добрият за вас с днешния лихвен процент там, където са те.

Как жилищните заеми и Работа на HELOC

Заемът за собствен капитал ви позволява да вземете назаем еднократна сума и да я върнете за определен срок с фиксиран лихвен процент. Това означава, че месечното ви плащане ще остане същото за целия срок на кредита, което може да улесни бюджетирането и да осигури стабилност в среда с непредсказуеми проценти. Плащанията започват незабавно, след като получите средствата.

HELOC е револвираща кредитна линия, която ви позволява да вземете заем срещу собствения капитал във вашия дом, когато имате нужда от него, до определен лимит. Лихвеният процент обикновено е променлив и е обвързан с основния лихвен процент, което означава, че месечното ви плащане може да варира във времето.

HELOC имат период на теглене, през който можете да вземете пари назаем, и период на изплащане, през който трябва да върнете заетата сума плюс лихвата. Периодът на теглене обикновено е около 10 години, а периодът на изплащане може да бъде до 20 години.

И двата варианта могат да бъдат умен избор за собствениците на жилища, които се нуждаят от средства в днешната лихвена среда. Лихвените проценти за собствен капитал обикновено са значително по-ниски от лихвените проценти по кредитни карти и лични заеми, което може да ви спести стотици долари лихви в зависимост от сумата, която заемате.

Освен това както заемите за жилищен капитал, така и HELOC имат потенциал данъчни облекчения. Ако използвате средствата за одобрени от IRS подобрения или ремонти на дома, може да отговаряте на условията за приспадане на лихвите, които плащате, когато дойде данъчното време.

Сравнете вашия жилищен заем и опциите за HELOC онлайн сега.

Кога заемът за собствен капитал може да е по-добър

Заемът за собствен капитал може да бъде най-добрият ви избор в следните ситуации:

Когато искате защита от увеличения на лихвените проценти: Понастоящем ставките са на пауза, но някои експерти прогнозират, че те могат да достигнат двуцифрено число до края на 2024 г. Като заключите лихвения процент по жилищния заем сега, можете да се предпазите от плащането на повече лихви, ако лихвите се повишат. Когато искате предвидими плащания: Тъй като лихвените проценти по жилищния заем са фиксирани, винаги знаете колко ще бъдат вашите месечни плащания. Това може да ви помогне да определите по-добре дали можете да си ги позволите и да ви спести стреса, ако общите лихвени проценти се повишат. Когато имате нужда от голяма, еднократна сума: Заемите за собствен капитал са най-подходящи за значителни разходи, при които знаете точно колко ще ви трябва . Поради тази причина собствениците на жилища често ги използват за цели като консолидиране на дългове и подобрения на дома.

Вижте днешните най-добри продукти за собствен капитал тук.

Кога HELOC може да е по-добър

HELOC може бъде най-добрият ви вариант при тези обстоятелства.

Когато искате да се възползвате от намаленията на курса: Това, което се покачва, трябва да падне и в крайна сметка процентите ще започнат да падат. Когато това се случи, можете да се насладите на по-ниски лихвени такси, ако изберете HELOC, тъй като процентът е променлив. Това може да намали общите ви разходи по заеми. Когато можете да си позволите променливо плащане: Това означава, че променливият лихвен процент означава, че не можете да предвидите точно колко ще бъдат вашите месечни плащания за периода на изплащане на вашия HELOC. Така че трябва да сте сигурни, че можете да си позволите потенциално по-високи плащания, за да избегнете затруднено финансово положение в бъдеще. Когато искате постоянен достъп до средства: Ако не сте сигурни колко пари ще ви трябват или искате за покриване на текущи разходи, когато възникнат, HELOC е по-подходящ за вас. Имате достъп до средства по всяко време, когато имате нужда от тях по време на периода на теглене и ще върнете само това, което сте взели назаем. Това може да ви даде гъвкавост и потенциално да ви спести пари, тъй като няма да рискувате да изтеглите повече, отколкото всъщност ви е необходимо.

Долната линия

В днешната лихвена среда както заемите за собствен капитал, така и HELOC могат да бъдат добри възможности за собствениците на жилища, които искат достъп до капитала си, за да покрият различни разходи. Кой ще изберете зависи от финансовото ви състояние и нуждите ви от заеми.

Претеглете плюсовете и минусите, свързани с всяка опция, и помислете дали да не потърсите съвет от финансов специалист, преди да вземете окончателното си решение. След като сте решили, отделете време да проучите и сравните възможностите си, за да намерите най-добрите цени и условия за вашите нужди. С малко внимателно планиране можете да използвате собствения си капитал, за да получите средствата, от които се нуждаете, на цена, която можете да си позволите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР