Заедно с целия свят ние, българите, си пожелаваме Новата 2020

...
Заедно с целия свят ние, българите, си пожелаваме Новата 2020
Коментари Харесай

В новогодишната си реч президентът Румен Радев отправи политически послания

Заедно с целия свят ние, българите, си пожелаваме Новата 2020 година да е по-здрава и благополучна от тази, която изпращаме, съобщи президентът Румен Радев в новогодишното си послание. Ето какво още сподели той:

През миналата година се преситихме на политически противоборства. Видяхме работата на четири Народното събрание и четири държавни управления. Много пъти гласувахме, през днешния ден е време да честваме! Да се поздравим с това, че с общите ни старания България стъпи на нов, възстановителен път.

Промените са комплицирани. Старият режим ще се бори да запази системата, която подсигурява неговата безотговорност и облаги, само че процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, в случай че в него участваме всички ние - с разсъдък, воля и кураж. Не единствено като гласоподаватели, само че най-много като хора, които всеки ден с постъпките си градим своя живот и този на родината.

Обществото ни се трансформира, когато всеки от нас осъзнава човешката си отговорност, когато всички ние облагородим отношението си един към различен. Докато наливаме чашите, дано не забравяме тези, които имат потребност от нашата поддръжка - самотните, слабите, бедните, приятелите и познатите, които минават физически и духовни тествания. Вниманието към близък е най-запомнящият се подарък, който можем да създадем на самите себе си.

В този празничен миг благодаря на всички военнослужещи, служители на реда, пожарникари, дежурни в разнообразни служби, които извършват служебния си дълг, с цел да можем да честваме. На всички медици, които самоотвержено се борят за живота и здравето ни в тези сложни времена. Благодаря на всички, които през миналата година с труда си градиха България. На тези, които с почтено слово и кураж отстояваха истината и се бореха за правдивост.

През 2021 година надмогнахме възприятието за съдба. Бракувахме доста легенди и заблуди, само че пред нас остават още доста провокации. Не единствено би трябвало да се оправим със здравната и енергийна рецесия, и техните обществени и стопански последици, само че и да вземем значими решения, да предприемем смели и дълго отлагани промени, които да ни изведат по пътя на ускореното развиване. За да заемем своето почтено място в европейското семейство, което ни се поставя. Да се гордеем с достиженията на нашето обучение, просвета и просвета, с икономическите и софтуерните си триумфи.

Светът към нас се развива с немислими до неотдавна темпове. България може и заслужава да бъде част от този развой. Нужно е да имаме високи упоритости, да мечтаем по-смело, да желаеме повече.

Навлизаме в новата 2022 година с религия в силите ни, с увереност, че нашият разсъдък, нашият морал, нашите старания час по час трансформират живота ни. Хиляди българи реализират чудеса с гения и усърдието си. Мнозина го вършат надалеч от родината, само че имам вяра - постоянно с мисъл за нея. Убеден съм, че в идните години този голям капацитет ще преобрази България.

Бъдете здрави и дано новата година донесе наслада и благополучие в домовете ви!

Да ни е честита Новата 2022 година!

Партията шах на Кирил Петков

Министър-председателят Кирил Петков пък избра да насочи своите благопожелания за Новата 2022 година в компанията на 10-годишния Данаил Попзафиров, който е в международния шахматен хайлайф.

Пред Народния спектакъл " Иван Вазов " в София те изиграха партия шах.

" Хора като Данаил ни дават вяра, че Българи може да бъде доста по-успешна ", декларира Кирил Петков и показва, че една от задачите на кабинета за 2022 година е точно да резервира гениите на България, да им даде благоприятни условия да се развиват и да популяризират страната ни с успехите си. " Нека дружно да работим за по-добра България! ", прикани министър-председателят Кирил Петков и честити настъпването на новата 2022 година.

В прессъобщението не се показва по какъв начин приключва партията шах и кой е спечелилият.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР