Задкулисните разговори с нас от страна на великите сили, арабските

...
Задкулисните разговори с нас от страна на великите сили, арабските
Коментари Харесай

Хизбула: Призивите да не се намесваме във войната няма да имат ефект

" Задкулисните диалози с нас от страна на великите сили, арабските страни, пратениците на Организация на обединените нации, които непосредствено и косвено ни споделят да не се намесваме, няма да имат никакъв резултат ", съобщи той пред поддръжници, събрали се в южното предградие на Бейрут за протест, съобщи " Ройтерс ".

 

" Хизбула " знае чудесно своите отговорности. Ние сме готови и подготвени, изцяло подготвени ", сподели Касем.

 

През миналата седмица групировката към този момент неведнъж влезе в конфликти с Израел от другата страна на ливанската граница в най-смъртоносните конфликти, откогато през 2006 година водеха едномесечна война.

 

последваха нападението на палестинската секта " Хамас " против израелски градове и ответните бомбардировки на Израел над линията Газа.

 

Според източници " Хизбула " е възнамерявала досегашните си ходове да бъдат с стеснен обсег, с цел да предотврати огромно разпространяване в Ливан, като в същото време държи израелските сили в напрежение.

 

" Въпросът, който се задава и който всички чакат, е какво ще направи Хизбула и какъв ще бъде нейният принос ", сподели Касем. " Ние ще допринесем за борбата в границите на нашия проект... когато пристигна време за някакво деяние, ще го изпълним. "

 

Касем приказва на протест, на който стотици хора се бяха събрали в символ на взаимност с палестинците, развявайки знамената на Палестина и на " Хизбула ".

 

Други манифестации бяха проведени в палестински лагери, както и в градове в Южен и Източен Ливан, където Хизбула има мощно наличие. Опасявайки се, че някоя отцепническа група може да се опита да пресече границата, ливанската войска разположи елементи в южната част на страната.

 

Ръководителят на " Хизбула " Саид Хасан Насрала към момента не е коментирал събитията. В петък сутринта той се срещна с иранския външен министър Хосейн Амирабдолахиан, с цел да обсъдят спора сред Израел и Хамас.

 

В четвъртък Хосеин Амир-Абдолахян, министър на външните работи на Иран, съобщи, че съдружниците на Иран в района ще отговорят на израелските " закононарушения " против палестинците и че по-късно Израел ще би трябвало да понесе следствията.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР