Заделят се все повече средства, за да се гарантира транспортната

...
Заделят се все повече средства, за да се гарантира транспортната
Коментари Харесай

Зафир Зарков: Градският транспорт на София струва повече от целия транспорт на държавата

Заделят се от ден на ден средства, с цел да се подсигурява транспортната услуга на една четвърт от българските жители, които живеят в София. За градския превоз на София се заделя по-голяма сума от тази, която се дефинира за " целия превоз на страната " . Това сподели в изявление за БНР Зафир Зарков, общински консултант от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет. Зарков е заместник-председател на Комисията по превоз и пътна сигурност и член на комисиите по финанси и бюджет и инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне.
 Снимка: БГНЕС Намаляването на приходите от продажба на транспортни документи от 2020-а година насам е съчетано с фрапантния растеж на енергоносителите , уточни в разбора си Зарков.

" Ако за 2020 година целият автотранспорт на София, градски превоз, е дал 39 милиона за енергоносители, за същото нещо през тази година ще са нужни 115 милиона . "

Около 100 милиона са били средствата за превоз на Столичната община през 2019 година , с настъпването на пандемията се е наложило този бюджет да се усили до 130 милиона лв. за 2020-а и 150 милиона през  2021 година, разясни Зафир Зарков.

" Тази година стартираме със 164 милиона за градския превоз и 6 милиона в допълнение финансиране за едно от транспортните сдружения. В този интервал са насъбрани и към 60 милиона настоящи отговорности ", посочи общинският консултант в предаването " Преди всички ".

Този проблем касае всички огромни градове, всички български общини изпитват усложнения , уточни той.

" От няколко месеца сигнализираме, пишем писма до министър председател, вицепремиер, министър на превоза. Отговори няма . Търсим експертен разговор с представителите на национално равнище, какъвто се случва в цяла Европа ", посочи Зафир Зарков.

Според него числата задоволително ясно приказват, че обстановката е разследване на " финансова стихия ", а не на метода на ръководство.  

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР