Задържаният вчера мъж по подозрение, че умишлено е блъснал пешеходци

...
Задържаният вчера мъж по подозрение, че умишлено е блъснал пешеходци
Коментари Харесай

Авторът на нападението в Лондон се казва Салих Хатер

Задържаният през вчерашния ден мъж по съмнение, че съзнателно е блъснал пешеходци пред английския парламент, се споделя Салих Хатер, жител на Англия от судански генезис, незнаен преди този момент на разследващите служби, съобщи източник от европейска работа за сигурност, представен от Ройтерс.

Полицията арестува 29-годишен мъж, откакто той блъснал с автомобила си велосипедисти и пешеходци, след което врязал колата в огражденията към Народното събрание.

"Все още се преглежда като тероризъм, само че претекстът към този момент е незнаен ", съобщи цитираният източник.

Според организация Прес асосиейшън на страница във Facebook на мъж със същите имена е посочено, че той живее в Бирмингам, работи като шеф на магазин и е следвал в Суданския научно-технологичен университет.

Служители на отдела за битка с тероризма към момента работят за изясняване на претекста за това, което подозират, че е било четвърта офанзива с автомобил във Англия за 18 месеца, отбелязва Асошиейтед прес.

Салих Хатер е дошъл в Лондон от Бирмингам през нощта в понеделник против вторник, като е прекарал часове на разнообразни места, преди да се вреже с колата си в защитните бариери пред Народното събрание. Трима души – пешеходци и велосипедисти – бяха ранени, двама постъпиха в болница, само че по-късно бяха изписани.

Политиците дадоха висока оценка на полицията за бързата реакция и за минималния брой на потърпевшите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР