Задържаният 51-годишен мъж от погребална агенция е признал пред разследващите

...
Задържаният 51-годишен мъж от погребална агенция е признал пред разследващите
Коментари Харесай

Погребалният агент си признал за 50 погребения – незаконни?

Задържаният 51-годишен мъж от погребална организация е признал пред проверяващите за над 50 натрупа, който са били заровени нелегално.

Според bTV мъжът от няколко години се е занимавал с погребения на хора, умряли в столични приюти.

" 24 часа " заяви името му - Георги Енев от софийското село Иваняне.

Той е притежател на траурна организация " Орион ", само че е работил и в друга. Имал контракт с Дома на военноинвалидите в Банкя, както и с други сходни заведения, където има настанени възрастни хора.

Очаква се Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да разкрият повече детайлности за случая на брифинг, по-късно през днешния ден.

На 7-те открити в този момент тела е назначена ДНК експертиза, с цел да се открият чии тъкмо са останките.

Не става въпрос за убити хора, а за нелегално заровени, като мъжът е взимал пари от околните на умрелите за кремация, а ги е погребвал нелегално в покрайнините на София.

Кметският наместник на Клисура Камелия Димитрова споделя пред Българска телеграфна агенция, че преди няколко дни, при подготовка на заравяне, гробари забелязали човешки остатъци наоколо до към този момент съществуващи гробове. Бил извикан и свещник, а по-късно и полицията. Вчера през целия ден на мястото са правени огледи.

Близки на умряли хора са обезпокоени дали действително те са били кремирани.

" Използвам неговите услуги постоянно, когато имам умрял непосредствен. Преди три години умря майка ми, кремираха я. Миналата година умря татко ми, отново тази компания го кремира ", описа пред bTV Весела Стоянова.

По думите ѝ тя се усъмнила във компанията откакто схванала за откритите човешки остатъци.

" Една година непрестанно сънувам татко ми и взех решение да ревизира в крематориума. Майка ми е кремирана там, само че татко ми не е. Бог знае къде е, може и той да е в гората ", показа тя.
По обявата работи: Златко Желев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР