Задържаните за убийството на бившия полицай Любомир Иванов - Кристиян

...
Задържаните за убийството на бившия полицай Любомир Иванов - Кристиян
Коментари Харесай

Ето задържаните за убийството на ексченгето Любомир, лъсна името на страховит кримигерой

Задържаните за убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов - Кристиян Илиев и Борислав Грозев, са хора от обкръжението на силовия необут Красимир Каменов-Къро, написа TrafficNews.
Според източници на уеб страницата, полицията търси още двама от доближените на подземния необут, който от няколко месеца е разгласен за национално търсене.
Двамата, които полицията търси са с имена Боян и Филип и по данни на следствието също са забъркани в покушението.
Любомир Иванов беше разстрелян пред дома си в София на 25 март. Иванов е някогашен началник на "Криминална полиция " в едно от столичните районни ръководства. Напуска системата през 2014 година
През 2018 година Интерпол го търси като участник в незаконна група за произвеждане и продажба на незаконни цигари.
Физическият палач на Любо Полицая е Кристиян Илиев, някогашен герой без особени достижения в спорта, а негов помощник е Борислав Грозев. Двамата са с престъпно проявени за безчинство, опиати и други закононарушения, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.
Бившият началник на „ Криминална полиция” бе убит измежду бял ден в двора на кооперация в квартал „ Лозенец “, когато е отивал към паркинга. Според първичната информация мъжът е бил пресрещнат от велосипедист, който стреля против него, само че револверът му засича. След това Иванов излиза от колата и атакува похитителя си, който съумява да го простреля в корема. Бори се за живота си, като в битката даже съумява да събуе обувките на екзекутора си.
Убиецът стреля още два пъти, само че раните не са смъртоносни. Първият патрон обаче е попаднал в черния му дроб и се оказва гибелен.
Все отново по време на битката нападателят губи част от движимостите си и по тях е намерено ДНК, което след това оказва помощ на проверяващите да го разпознават. Записи от охранителни камери пък демонстрират пътя на килъра и отдръпването му.
Според осведомени Любо Полицая е бил непосредствен до Къро, само че по едно и също време с това поддържал контакти и с лица, с които подземният необут бил в открита война. Дали директната причина за поръчката е изменничество или финансови връзки, вероятно може да обясни следствието.
Много евентуално е разплитането на това ликвидиране да се окаже ключ и към други неразкрити закононарушения.
Очаква се по-късно през днешния ден на взаимен брифинг на Софийска градска прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи, да бъдат огласени повече детайлности към арестите, които бяха осъществени в сряда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР