Задържаните вчера Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха

...
Задържаните вчера Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха
Коментари Харесай

Борисов, Горанов и Арнаудова излязоха от ареста

Задържаните през вчерашния ден Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова бяха освободени.

Тримата напуснаха дружно постройката на Главна дирекция "Национална полиция " и бяха посрещнати с овации от десетки симпатизанти и членове на ГЕРБ и МГЕРБ.

Лидерът на партията мина по спонтанна "алея на славата " (протестиращите се бяха строили в две редици), до момента в който събралите се хора скандираха "Бойко! ", "Победа " и "Оставка! ". Част от симпатизантите на партията носеха и тениски с лика на някогашния министър председател.

Първите думи на Борисов

"Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата - влизат цивилни, униформени, поемни лица. Никакво обвиняване - нищо " - това бяха първите думи след излизането на Борисов от ареста.
"24 часа седим в килиите, нито един полицай... Точно както 44-та година: Явява се министър-председател, вика служителите на реда, той се явява очевидец на мафията, на Черепа, почват да пишат и той им споделя - отивайте и ги прибирайте, тъй като могат да скрият доказателства. Затова ни викаха и през декември. Дойдоха, ревизираха, издържахме 24 часа, изстинахме. "
Първите думи на Арнаудова

Пиарът на Борисов Севдалина Арнаудова съобщи, че е схванала, че е задържана преди полицията да е влезнала в дома ѝ. По думите ѝ в дома са пристигнали доста служители на реда, а претъсването е траяло от 21 до 03 часа през вчерашния ден. Тя съобщи, че не е разпитвана. От дома ѝ са конфискувани рекламни материали - картички, както и бележник, в който е било записано името на Борисов.

"Нямаме обвинявания, 24 часа бяхме държани без повдигнати обвинявания. "

Тя съобщи, че е прекарала нощта на стол в 7 районно ръководство в София.

"Най-скандалното е, че те задържат с прессъобщение. "

Арнаудова твърди, че в показанията си Кирил Петков е загатнал името на евпопейския основен прокурор Лаура Кьовеши и е декларирал, че тя знае за акцията.

Тя дефинира позоваването на показания на Васил Божков като "абсурдно ".

"Мафията към този момент си има страна. "

В края на изказването си тя съобщи, че тримата с Горанов и Борисов са отказали да дават показания.

Изявление на юриста на Борисов

Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков дефинира полицейската акция като "тежка политическа принуда, безусловно незаконосъобразни дейности ".

"Правозащитникът изреди редица, до думите му, осъществени престъпления от полицейските управляващи. Обясни, че задържането е последна мярка, която не се постанова. До 19:30 ч служителите на реда въобще не са знаели къде отиват и кого ще обискират. "

По-рано през днешния ден юристът на Борисов Менко Менков заяви, че ще подаде тъжба против премиера Кирил Петков в прокуратурата.

"Никакви материали по делото не са ми предоставени, никой не ме държи в течение. Никакви разпити не е имало. Нищо не се прави с тях. Стоят на наровете. Държат ги. Никой нищо не споделя ", разяснява той, представен от Българска телеграфна агенция.

Преди минути Менков съобщи, че тримата ще бъдат освободени. Докато чакаха това да се случи, събралите се пред ГДНП имаха забавна самодейност - да подскачат, чакайки водача си.

По-рано през днешния ден от оповестиха, че полицейското задържане на трите лица ще бъде прекъснато, в случай че прокуратурата не постанови прокурорско задържане за период до 72 часа.

Снощи. Същото се случи и на някогашния му финансов министър Владислав Горанов и пиарката му Севделина Арнаудова.

Непосредствено преди отвеждането на някогашния министър председател в Главна дирекция "Национална полиция " от вкъщи му в Банкя, членове на ГЕРБ и на младежката организация на партията се събраха на спонтанен митинг и блокираха полицейска патрулка. По-късно митингът се реалокира пред ГДНП. Денят на симпатизанти и депутати от ГЕРБ стартира още веднъж там. След това ПГ на ГЕРБ-СДС разгласи от трибуната на Народно събрание ареста на водача им като "репресия " и "полицейщина ". По-късно се организира и След като митингът завърши, част от депутатите на партията се върнаха пред ГДНП, с цел да посрещат водача си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР