Задържани за 72 часа са 48-годишният печатар, печатал милиони фалшиво

...
Задържани за 72 часа са 48-годишният печатар, печатал милиони фалшиво
Коментари Харесай

Печатарят на фалшиво евро и жена са задържани за 72 часа

Задържани за 72 часа са 48-годишният печатар, печатал милиони подправено евро на територията на софийски университет, и 54-годишна жена. Двете лица нямат престъпни прояви и не са осъждани. Те са част от по-сериозна мрежа на трафик за подправени пари за Украйна и Западна Европа.

 Задържаха подправени $4 млн. и 3,6 млн. евро в София, печатани в университет (видео) Виж още

Печатарят е имал трудов контракт, заяви на брифинг административният началник на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова по време на конференция по случая.

Печатната машина е запечатана, конфискувани са фотоплаки с изображение на евро банкноти, фотоплаки с изображения на акцизни бандероли, удостоверение за регистрация на МПС. Печатали са се и здравни книжки, заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Все още не изяснено дали университетските управляващи са били наясно с осъществяваната активност на територията на образователното заведение.

Разследващите имат данни, че двамата арестувани са част от по-сериозна скица за експорт на подправена валута към Украйна и Западна Европа.

По думите на шефа на ГДБОП Любомир Янев качеството на банкнотите е приблизително.

" Българските правоохранителни институции не престават интензивно да пазят финансовите ползи на Европейски Съюз и сътрудниците ни от Съединени американски щати ", написа по-рано основният прокурор Гешев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР