Задържани в Несебър около акцията срещу купуване на гласове ще

...
Задържани в Несебър около акцията срещу купуване на гласове ще
Коментари Харесай

Карат в София арестуваните кандидати за изборите в Несебър

Задържани в Несебър към акцията против пазаруване на гласове ще бъдат конвоирани до Столичното разследване през днешния ден. Това съобщи пред Нова телевизия вътрешният министър Младен Маринов.

Сред арестуваните е кметът на Несебър Николай Димитров, който е и самостоятелен претендент за нов мандат. Арестувани са още четирима души, като на арестуваните е натрапен 72-часов арест и възбрана да напущат страната.

„ Наближавайки датата на изборите, тези сигнали зачестяват ”, разяснява Маринов, като добави, че единствено в понеделник са тествани 5-6 сигнала.

„ Схемите са най-различни. Всеки сигнал се рапортува в прокуратурата. Всички дейности по преценка на остротата на сигнала се организират и под надзора на прокуратурата. Постъпват и анонимни сигнали, и от очевидни заявители във връзка с всички политически сили. Всеки сигнал е тестван ”, сподели още министърът.

Припомняме, че през вчерашния ден Централната изборна комисия позволи ареста на петимата политици, откакто основният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитетът им да бъде свален.

Освен кметът на Несебър Николай Димитров в ареста се озоваха и претендентите за общински съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от листата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ и Константин Лефтеров от листата на „ Движение 21. Задържан е и претендент за кмет на кметство Свети Влас - Атанас Япаджиев, повдигнат също от „ Движение 21 “.

Дотук се стигна откакто на 19 и 20 октомври Специализираната прокуратура, ГДБОП и Антикорупционната комисия в община Несебър организираха акция против пазаруването на гласове за идния локален избор.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР