Задържани са двама търговциГолямо количество неистински парфюми са установени при

...
Задържани са двама търговциГолямо количество неистински парфюми са установени при
Коментари Харесай

Разбиха склад за фалшиви парфюми в Пловдивско

Задържани са двама търговци

Голямо количество неистинен парфюми са открити при спецакция на чиновници от пловдивския отдел „ Икономическа полиция ”.

Операцията за секване на закононарушения по противопоставяне на интелектуалната благосъстоятелност е извършена през вчерашния ден от екипи на отдел „ Икономическа полиция ” при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. При процесуално-следствените дейности в транспортна база и складово помещение в две села от Община Родопи са открити към 10 000 флакона с парфюми, носещи отличителни знаци на предпазени търговски марки без позволение от правопритежателя, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В началния стадий на следствието е открито, че стоките са импортирани нерегламентирано от Турция за разпространението им в комерсиалната мрежа на страни от Западна Европа. С полицейска заповед за период до 24 часа са арестувани двама мъже – притежатели на комерсиалните сдружения, а по случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушението.

Работата по документиране му и цялостното изясняване на обстоятелствата продължава под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Предварителната пазарна оценка сочи, че с осъществената противозаконна активност са нанесени вреди за към 1 милион лв. на притежателите на марките. Предстои да бъдат изчислени и вредите за държавния бюджет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР