Задържането на руско-американската журналистка Алсу Курмашева беше удължено със 72

...
Задържането на руско-американската журналистка Алсу Курмашева беше удължено със 72
Коментари Харесай

Руският съд удължи ареста на американския журналист на Радио Свободна Европа

Задържането на руско-американската журналистка Алсу Курмашева беше удължено със 72 часа в петък по дело, в което е упрекната в нарушение на съветския закон за задграничните сътрудници, предава " Ройтерс "

Курмашева е основана в Прага журналистка за Радио Свободна Европа/Радио Свобода (RFE/RL), което се финансира от Конгреса на Съединени американски щати и е несъмнено от Русия като непознат сътрудник , което значи, че получава задгранично финансиране за активност, считана за политическа.

Видео от съда сподели Курмашева, седнала в стъклена кутия със скръстени ръце , носеща огромна бяла здравна маска на лицето си и черно палто с качулка, покриваща главата й.

Тя е вторият американски публицист, задържан и упрекнат в Русия от началото на войната в Украйна.

След като през март по обвинявания в шпионаж, които той отхвърля, съвсем всички други американски публицисти напуснаха Русия. Вашингтон неведнъж е призовавал други американци да изоставен.

" Това наподобява е следващият случай, в който   съветското държавно управление тормози американски жители ", сподели представителят на Държавния департамент Мат Милър пред кореспонденти в четвъртък.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че Москва не води никаква акция за тормоз над американците и коментарът на Съединени американски щати е неудобен.
 Русия задържа публицист на Радио Свободна Европа
Русия задържа публицист на Радио Свободна Европа

Тя е упрекната, че не се е записала като задграничен агент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР