Задържан е 28-годишен мъж задържанСпециализирана полицейска операция за противодействие на

...
Задържан е 28-годишен мъж задържанСпециализирана полицейска операция за противодействие на
Коментари Харесай

Растения канабис, различни наркотици и пособия за производство и разпространение на дрога разкриха русенски полицаи

Задържан е 28-годишен мъж арестуван

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на производството и разпространяването на наркотични субстанции е извършена от русенската полиция на територията на с. Копривец Русенска област. Действията са осъществени от чиновници на секторите „ Противодействие на престъпната престъпност “ и „ Специални тактически дейности “ при ОДМВР – Русе, под надзора на Окръжна прокуратура – Русе.
В хода на интервенцията е арестуван 28-годишен мъж, гражданин на селото. При претършуване на парцела му в Копривец са открити 19 растения канабис, високи от 140 см до 280 см, засадени в двора и обгрижвани с поливна система. Намерени са 2 кг марихуана, към грам амфетамин, центрофуга за нарязване на марихуана, а от употребен от мъжа автомобил са конфискувани към 5 г марихуана. Последвало претършуване и в квартира на адрес в Русе, употребена от мъжа, където от избени пространства са конфискувани 30 г амфетамин, 10 г марихуана, везни, мобилни телефони и бележник със мемоари, свързани с незаконната му активност. При осъществения персонален обиск, в чантичката на 28-годишния са открити 4 г метамфетамин и 8 г амфетамин, които той е предал непринудено. В рамките на оперативно-издирвателните дейности било открито, че мъжът е употребил чартърен и гараж на различен адрес в Русе, където били открити 400 г амфетамин, 150 г марихуана и електронна везна.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 354а, ал.1 и член 354в от Наказателен кодекс. С разпореждане на прокуратурата мъжът е арестуван до 72 часа. Работата по следствието продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР