Задържаха за срок от 24 часа шофьорът на Поршето от

...
Задържаха за срок от 24 часа шофьорът на Поршето от
Коментари Харесай

Водачът на поршето от мелето в Кючука бил на кокаин, разследват причината за сблъсъка

Задържаха за период от 24 часа водачът на Поршето от злополуката в Кючука. Към сегашния миг не е повдигнато обвиняване. След приключване на 24 часа следва да бъде разпитан в качеството на очевидец, оповестиха от Прокуратурата.

Припомняме, че до случая се стигна на кръстовището с ул. „ Славееви гори “, където водачът на Поршето настигнал движещия се пред него „ Нисан “, ръководен от 18 годишен водач. След което поршето подхванало изпреварване. Когато съвсем се изравнил с Нисана поради препречване на пътя на Поршето последвал удар сред двете коли. Това се случило при маневра " ляв завой " на водача на Нисана.

Вследствие на удара лекият автомобил „ Порше “ напуснал пътното платно и се блъснал дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата блъснала второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната повърхност на култивиран парк. След произшествието лидерът на лекия автомобил „ Нисан “ е бил тестван за съществуване на алкохол и опиати в кръвта, като пробите са негативни.

Шофьорът напуснал мястото на произшествието и същата вечер се е явил в 5 районно управление (на МВР) – Пловдив, съпроводен от татко си. Той е тестван за алкохол и опиати. Установено е съществуване на кокаин в кръвта му. Дал е кръвна проба за проучване. Тестът за алкохол е негативен.

Пострадалите от пътното произшествие пешеходци били откарани от екип на ЦСМП в болница за оказване на здравна помощ. Установено е, че двете са без заплаха за живота, както и третия пешеходец.

По делото е осъществен оглед на местопрестъпление, разпитани са очевидци, в това число лидерът на Нисана, както и пасажерите в Поршето. Иззети са записи от охранителни камери. Продължават дейностите по следствието с разпити на очевидци. Предстои да се съберат документи по отношение на оказаната здравна помощ н и да се откри с назначение на здравна експертиза характера и типа на породените им телесни повреди. Предстои назначението на автотехническа и автооценителна експретизи, защото следва да се откри механизмът на пътното произшествие, респективно осъществените нарушавания по Закона за придвижване по пътищата от участниците в него. Следва да бъде назначена химическа експертиза на кръвната проба на водача и оглед на приобщените по делото записи на охранителни камери. Действията по следствието не престават.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР