Задържаха пловдивчанин, който рекетирал младеж за пари.Разследването е проведено по

...
Задържаха пловдивчанин, който рекетирал младеж за пари.Разследването е проведено по
Коментари Харесай

Апаш рекетира с такса спокойствие познат, взе му хиляди

Задържаха пловдивчанин, който рекетирал юноша за пари.

Разследването е извършено по досъдебно произвеждане, формирано този месец в отдел „ Криминална полиция “ под наблюдаване на Окръжна прокуратура – Пловдив. Сигналът е получен от 22-годишен юноша, който разказал, че в средата на февруари м.г. станал несъзнателен очевидец на кражба на непозната движимост. Става въпрос за лишаване на мобилен телефон от малолетно дете в парк в регион „ Южен “ в гр. Пловдив. 

За обстановката и терзанието на младежа схванал негов престъпно проявен прочут, на 25 години. След като ловко внесъл боязън у жертвата си, че ще популяризира информация за случилото се, а също го заплашил и с физическа разпра, причинителят принудил младежа всеки месец да му заплаща сред 500 и 600 лв. от заплатата си. Някои от вноските „ успокоение “ били получавани на ръка, а други – посредством парични преводи, като за миналата година и половина общата им стойност достигнала към 7 хиляди лв..

 След направения разбор на събраните доказателства криминалистите арестували 25-годишния при взимане на следващата сума. С разпореждане на наблюдаващия делото областен прокурор през вчерашния ден мъжът е притеглен като обвинен, а с решение на съда  му е наложена непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР