Задържаха 8800 литра нелегален алкохол, съобщиха от агенция Митници“ Митнически служители

...
Задържаха 8800 литра нелегален алкохол, съобщиха от агенция Митници“
Митнически служители
Коментари Харесай

Над 8800 литра нелегален алкохол задържаха митническите служители от ТД Митница Пловдив /снимки/

Задържаха 8800 литра незаконен алкохол, оповестиха от организация „ Митници “
Митнически чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница Пловдив иззеха 8860 литра незаконен етилов алкохол.
На 22.06.2023г. екип от митнически чиновници, при контролни дейности, прави инспекция на частен парцел на територията на община Пловдив, в който е ситуирано производствено  хале, По време на инспекцията инспекторите откриват, че в халето и в прилежащия му двор се съхраняват 9 еднотонни пластмасови съдове и 38 туби с съдържимост 10 л, съдържащи течност с характерности на етилов алкохол. След замерване с техническо средство се открива, че в съдовете се съхраняват 8780 литра течност с алкохолно наличие 96.6 % vol и  94.5 % vol, както и 20 л с алкохолно наличие 43.3% vol. Открити са и 60 л безцветна течност с аромат на анасонова напитка.
По време на инспекцията притежателят на парцела не е показал документи за произхода на алкохола, както и за заплатен или гарантиран данък за него, който съгласно  Закона за акцизите и данъчните складове се пресмята на към 91 000 лв..
Нелегалният етилов алкохол с общо количество 8860 литра е арестуван. Взети са проби за лабораторен разбор. По случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР