Задължително с предпазни маски в кабинков лифт и на лифт

...
Задължително с предпазни маски в кабинков лифт и на лифт
Коментари Харесай

Задължително с предпазни маски в кабинков лифт и на лифт станциите

Задължително с защитни маски в кабинков въжен превоз и на въжен превоз станциите в ски курортите ни.

Броят на пътуващите в закритите лифтови уреди може да бъде лимитиран по преценка на оператора, а кабините ще се дезинфекцират по график.

Това стана ясно на среща на министъра на туризма Марияна Николова с мениджъри на зимните курорти, кметове и регионални шефове, на която бяха признати единни правила за противоепидемични ограничения във връзка идния зимен сезон. На срещата участва и основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

В ски дрешниците също е въведена специфична организация за отдалеченост и стерилизация, а в ски учебните заведения групите ще са до 10 души.

Заведенията в ски зоните още по-строго ще съблюдават признатите инструкции за действието им в условия на пандемия от COVID-19.

Контролът ще стартира преди формалното разкриване на зимния сезон.

„ Българските курорти към този момент натрупаха опит в обезпечаването на безвредни условия за гостите си през лятото и би трябвало да продължат тази процедура. Благодарение на общите ни ограничения в летните ни курорти нямаше нито един доказан случай на болен с ковид в местата за настаняване. Нашата цел е тази позитивна наклонност да се надгради и за зимните дестинации “, напомни Марияна Николова.

Според доцент Ангел Кунчев туризмът се е справил добре с Коронавирус обстановката.

„ Практиката сподели, че ограниченията работят. Няма нищо по-добро от това да отидеш в планината и да спортуваш, само че всеки би трябвало да съблюдава условията. Готовността на зимните курорти ще е доста по-голяма, в сравнение с летните “, съобщи Кунчев.

Кметове от своя страна желаеха единна рекламна акция за зимата, както и финансови облекчения за туристите, идващи у нас с PCR тест. Представителите на локалната власт са подготвени да спомагат и за по-ефективната работа на медицинските екипи, които да са на място в курортите.

В ски курортите Боровец и Пампорово е създадена онлайн билетна система с автомати, която да ограничи контактите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР