Задължителната изолация за хора, болни от и заразоносители на COVID-19,

...
Задължителната изолация за хора, болни от и заразоносители на COVID-19,
Коментари Харесай

Отпада задължителната изолация за болни от COVID-19

Задължителната изолираност за хора, заболели от и заразоносители на COVID-19, да отпадне. Това оферират от Министерството на здравеопазването с промени в Закона за здравето, оповестени на уебстраницата на ведомството за публично разискване.

Мотивите за препоръчаната смяна са, че броят на случаите на болестта в международен мащаб понижава доста, като по данни на СЗО през последния регистриран интервал (24 април – 21 май 2023 г.) спадът на новодиагностицираните случаи е с 21%, а този на умрелите – със 17 на 100 по отношение на предходния регистриран интервал (27 март – 23 април 2023 г.).  

На районно равнище броят на новите случаи за докладвания интервал по отношение на предходния 28-дневен интервал е намалял с 45% за Европейския район на СЗО. По отношение на умрелите от COVID-19, намаляването на броя им по отношение на предходния интервал за Европейския район е с 44%.

Намаляват равнищата на заболяемост и хоспитализация, което е знак за липса на натоварване на здравната система, означават още от отрасловото министерство в претекстовете си.

От там регистрират още, че натрупването на имунно население в резултат на преболедуване и имунизация, както и циркулиращите сега разновидности на интерес не са свързани с нараснала тежест на клиничното протичане, няма повишение на смъртността от COVID-19.

Промяната в закона можете да видите, отчета на министъра към нея –, а с претекстовете можете да се запознаете.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР