Задълженията на ПФК Левски към Националната агенция по приходите (НАП)

...
Задълженията на ПФК Левски към Националната агенция по приходите (НАП)
Коментари Харесай

Левски вече дължи по-малко от 10 млн. лева на НАП

Задълженията на ПФК " Левски " към Националната организация по приходите (НАП) към този момент са по-малко от 10 милиона лв..

Това разгласи на днешната конференция членът на управителния съвет Борислав Георгиев, който добави, че " сините " са пред съглашение с организацията за разсрочване на останалата част от дълга.

„ От името на клуба желая още веднъж да се извиня, че не бяхте изцяло осведомени за финансовото положение на клуба. Всички почитатели би следвало да знаят всяко деяние, което се прави транспарантно.

Има основателни аргументи. Една от които е, че когато се водят договаряния с Национална агенция за приходите, би трябвало да е при медийна тишина, с цел да реализираме нашите цели. Както всички знаете, УЕФА прецизно следи обществени изказвания. От това зависи лицензите. Няма по какъв начин да изнасяме информация, тъй като може да попречи на клуба.

Положението беше извънредно сериозно. В разследване на строга и поредна финансова дисциплинираност, към 26 ноември към приходната организация са импортирани 2 669 154 лева по настоящи отговорности. По изпълнителното дело, разбирайте главницата, са импортирани 2 622 645.

Към сегашния миг, дългът към Национална агенция за приходите е под 10 млн - 9 милиона и 998 хиляди. Успяхме да почистим и настоящи отговорности за над 700 хиляди лв. по изпълнителни каузи ", съобщи Георгиев.

" След многократни срещи в Национална агенция за приходите, постигнахме единодушие по всички въпроси. Внесохме искане за отлагане за оптималния период за три години, като вноските са по 220 хиляди лв. на месец. Последната вноска, 36-ата, е изравнителна. В интервала, в който се образуват тези отговорности, са присъединени и едни 2 млн. лв. към столична община ", заяви " синият " властник.

Георгиев изясни, че отговорностите към общината също ще бъдат разсрочени и общата вноска на клуба по отговорностите ще бъде 279 хиляди лв. от януари нататък.

" Няма по какъв начин да не отбележа, че всички тези резултати са положителни, само че има и отрицателни условия, които утежняват обстановката в клуба. Глобите през цялата 2022 година са в размер на 120 хиляди лв.. Тази година те са в размер на 428 хиляди лв. ", подчертава Георгиев, 

Той сподели още, че през миналата година " Левски " бележи растеж на приходите от повече от 10%, което " доста добре поради пазара в България ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР