Задълбочаването на парламентарния диалог между България и Кипър ще помогне

...
Задълбочаването на парламентарния диалог между България и Кипър ще помогне
Коментари Харесай

Цвета Караянчева даде идея да се обсъдят възможностите България и Кипър да предлагат общ туристически продукт

Задълбочаването на парламентарния разговор сред България и Кипър ще помогне за развиването на двустранните връзки в доста области. Това беше общото мнение на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и министъра на външните работи на Кипър Никос Христодулидис. Кипърският външен министър е на посещаване в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Цвета Караянчева означи обичайно положителните двустранни връзки сред България и Кипър и акцентира, че необработен капацитет за развиване на връзките ни има в областите стопанска система и туризъм. Би следвало да се обсъдят опциите България и Кипър да оферират общ туристически артикул, акцентира ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева уточни, че България има доста и разнообразни естествени дадености и може да предложи разнороден и първокласен туристически артикул.

Министърът на външните работи на Кипър Никос Христодулидис акцентира, че сред двете страни има отлични двустранни връзки, като подчертава върху опциите за усилване на парламентарното съдействие. Като области от съвместен интерес той открои енергетиката, туризма, образованието и търговията. България и Кипър имат огромно преимущество, че и двете страни са в Европейския съюз. Трябва да работим дружно и считам, че бихме постигнали доста положителни резултати, добави Никос Христодулидис.

Председателят на Народното събрание и кипърският външен министър бяха единомислещи, че Европейски Съюз е изправен пред редица провокации. На диалога беше очебийно, че и двете страни поддържат напъните на страните от Западните Балкани за присъединение към Европейски Съюз. За България това е извънредно значима тематика и ние ще продължим да подкрепяме тези страни и да пледираме постигнатото от тях в промените да бъде отчитано, акцентира Цвета Караянчева. Ако Европейски Съюз не извърши поетите обещания, съществува възможност тези страни да бъдат разочаровани и процесите на промени да спрат, добави още кипърският външен министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР