Задълбочаване на съвместното сътрудничество в сферата на сигурността. За това

...
Задълбочаване на съвместното сътрудничество в сферата на сигурността. За това
Коментари Харесай

Какво обсъдиха премиерът Борисов и мароканският му колега?

Задълбочаване на взаимното съдействие в областта на сигурността. За това се разгласи министър-председателят Бойко Борисов на среща с мароканския си сътрудник Саад Еддин Ел Отмани в Рабат.

След диалога на четири очи визитата на българския министър председател в Мароко продължи с посещаване на най-голямата забележителност в града мавзолеят на крал Мохамед V. Паралелно с визитата на Борисов, в Казабланка се организира и българо-марокански стопански конгрес.

Оръжейната, машиностроителната и металообработващата индустрия. Това са икономическите сфери, които двамата министър председатели са разискали.Те са декларирали и съвместен интерес към реализирането на взаимни планове по стратегии на Европейски Съюз, изпълнявани от африканската страна. За първите седем месеца на тази година стокообменът сред двете страни възлиза малко на над 141 милиона $, демонстрира статистиката.

"Най-голям интерес от страна на мароканския бизнес пък към България е в региона на привличането на български туристи ", посочи почетният консул на Кралството у нас Светослав Глосов. "Затова би трябвало да се намерения върху възобновяване на постоянните полети сред страните ", добави още той.

Официалното посещаване на българската делегация в Мароко, в която влизат още външният министър Екатерина Захариева и общественият министър Бисер Петков, продължава довечера с лекция на премиера Бойко Борисов, отдадена на нашето европредседателство.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР